Un nou remake se anunta la Hollywood.

0
1277
timecop

timecop

 

 

 

 

Deja una dintre legile de la Hollywood se respecta cu strictete: daca un film are peste 10 ani vechime, trebuie sa fie refacut, si daca se poate cu o alta distributie si o alta poveste. Din pacate, moda remake-urilor a inceput sa ia amploare in ultimii ani foarte mult in randul producatorilor, reusind mai mult sa distruga decat sa incante cel putin asa cum a facut si originalul. In acest fel, un alt film care a facut istorie va fi refacut, fiind vorba de pelicula Timecop, din 1994, al studiourilor Universal. Dar, de data aceasta fara eroul principal al povestii…

 

 

Nu este de mirare ca idei noi pentru viitoare pelicule de succes nu mai sunt inca active, iar solutia cea mai potrivita si mai usoara este sa fie reluata o poveste deja ecranizata, insa “infrumusetata” cu tehnologia mult avansata din zilele noastre. Tocmai de aceea, Studiourile Universal au decis sa realizeze un remake al unei pelicule care a avut mare succes in urma cu 14 ani, Timecop, avandu-l in rolul principal pe unul dintre cei mai apreciati actori de actiune, Jean-Claude Van Damme. Se pare ca necesitatea unui remake nu constituie decat un alt mod a mai aduce incasari bune pentru un asemenea studiou cum este Universal.

 

 

 

Timecop – Trailer Oficial.

 

 

 

Pelicula Timecop, regizata de Peter Hyams, a avut un succes bun in 1994, avand incasari de peste 100 mil. $ si devenind cel mai de succes film din cariera lui Van Damme. Starul de origine belgiana l-a interpretat pe politistul Max Walker (nu cel care a fost portretizat de Chuck Norris in faimoasa serie TV!), ce facea parte dintr-o divizie speciala, si anume bazata pe stoparea calatoriilor ilegale in timp! Rolul sau avea sa devina din ce in ce mai greu, dat fiind faptul ca in paralel dorea sa incerce sa opreasca (illegal vorbind!) moartea sotiei sale,Melissa (Mia Sara), petrecuta in urma cu 10 ani. Insa, conspiratiile de la Casa Alba ale unui congresman corupt, McComb (Ron Silver) ii vor pune numeroase piedici, chiar si tradarea partenerei sale de slujba, Fielding (Gloria Ruben). Dar abilitatile sale in arte martiale, dar si puterea de a face dreptate il vor determina sa-l demaste pe senator, dar sa si indrepte lucrurile in trecutul sau…

 

 

Desigur, filmul nu a ramas fara interes, fiind preluat de postul american ABC pentru realizarea unui serial TV in 1997 (avand insa o viata foarte scurta), si apoi de un sequel la fel de mediocru, Timecop 2: The Berlin Decision, in 2003, lansat direct pe DVD… Ambele fara actorul Jean-Claude Van Damme in rolul principal.

 

 

 

Conform The Hollywood Reporter, cei care se vor ocupa de noul proiect sunt Marc Schumger, producator executiv, si Tom McNulty, insa fara un scenariu inca concretizat sau un regizor deja nominalizat. Poate ca intrebarea care se gaseste in toate mediile online si in randul fanilor este aceea daca Van Damme va fi inclus cel putin intr-un rol cameo in noua productie. Fapt ce cred ca va duce la o mica controversa privind o eventual eliminare a actorului din viitoarea distributie. Pentru moment, studiourile nu au mentionat daca il vor accepta pe actor sau nu chiar si intr-un rol mic, dar prezumtiile ar fi printre cele mai nefaste, asta daca ne aducem aminte ca  nici Arnold Schwarzenegger nu a fost inclus in remake-urile Total Recall sau Predators, ambele insa cu un rezultat cel putin slab inregistrat… Cu sau fara Van Damme, cu siguranta printre actorii noi generatii se va gasi si un inlocuitor pentru personajul Max Walker, insa sa speram ca va fi alaturi de o poveste cat de cat interesanta, daca nu derizorie.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: