Recenzie Plansa, Filmul spune o poveste de dragoste din lumea scrimei

Date:

Recenzie Plansa
Recenzie Plansa

Lung metrajul Plansa este realizat de regizorul Andrei Gheorghe. Actiunea ii are in rolurile principale pe Anda (Olimpia Melinte), Alex (Silvian Valcu) si Mircea (Marian Adochitei). Alex este un fost campion la scrima si actualul antrenor al Andei, o tanara nou inscrisa in Clubul de Scrima din Constanta.

Plansa surprinde publicul cu o redare unica a artei de a face scrima, un sport al mintii si al trupului, al controlului si al anticiparii exacte a intentiilor adversarului.
Povestea filmului are la baza campionatul national de scrima, atunci cand tanara Anda trebuie sa aleaga intre a ramane impreuna cu Mircea, care nu o sprijina in cariera sportiva, si a incepe un nou drum alaturi de Alex(antrenorul sau de scrima).
Realismul scenariului, detasarea de conflict si centrarea pe starile personajelor, precum si coloana sonora adaptata perfect atmosferei din film, confera lungmetrajului „Plansa” substanta, unicitate si valoare. Din distributie fac parte Olimpia Melinte, Silvian Valcu, Marian Adochitei si Horia Gheorghe, scenariul este semnat de Bogdan Ivascu si Andrei Gheorghe, iar de muzica s-a ocupat Paul Ilea.

Federatia Romana de Scrima a promovat Plansa in toate orasele in care a fost prezenta „Caravana Scrimei Romanesti”, fiind primul film romanesc de după 1989 care descrie fenomenul scrimei.

Plansa trailer

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...