At Any Price – O poveste despre sacrificiul unui tata

0
3789
Poster , At Any Price

Dennis Quaid a devenit dintre actorii mei preferati dupa prestatia sa din Flight of the Phoenix, insa trebuie sa recunosc spre rusinea mea , ca de atunci doar doua filme cu el mi-au mai picat in mana : Vantage Point , realizat in 2008 si Pandorum realizat in 2009.

Acum cateva zile insa am avut spre bucuria mea , ocazia de a mai urmari un film cu acest actor : At Any Price.

Trebuie subliniat de la inceput ca primul lucru care te surprinde la Dennis Quaid este usurinta cu care abordeaza fiecare rol. Si daca o sa-i studiati filmografia si va veti lua timpul de a urmari sa zicem 5 filme in care a jucat, veti observa cat de usor intra in pielea fiecarui caracter pe care il interpreteaza.

In drama „At any price” , Dennis Quaid interpreteaza rolul unui tata mult prea prins in lupta pentru „Visul american” pentru a mai avea timp sa isi inteleaga fiul rebel , interpretat de Zac Efron .

Filmul este o fresca a vietii unei familii de fermieri, ce incearca sa-si mentina afacerea cu seminte si sa prospere. Capul familiei, personajul interpretat de Quaid , se confrunta cu situatii dificile pe de o parte nascute din mediul de afaceri in care incearca sa isi faca un nume, iar pe de cealalta parte cu incapacitatea sa de a-si face fiul sa-i calce pe urme, si sa-l ajute in afacerea de familie preluata de la tatal sau.

Intriga incepe sa prinda contur in momentul in care Quaid pierde o parte din afacere in favoarea unui competitor . Lucrurile se complica pe masura ce timpul trece . O investigatie federala il ameninta cu falimentul si inchisoarea , o relatie extra conjugala ii pune in pericol casnicia , iar relatia cu fiul sau se inrautateste tot mai mult.

Pana aici probabil ca nimic nu anunta acest film a fi diferit de altele de acest gen, insa daca ati rezistat pana aici, nu renuntati acum !

Ce face acest film deosebit, este ce se va intampla dupa jumatatea filmului. O greseala fatala comisa de catre fiul cel rebel si, tatal se gaseste in postura de a face o alegere de viata si de moarte. O decizie care ii va schimba viata pentru totdeauna. Un sacrificiu in urma caruia nu va mai fi la fel niciodata. Dar, as spune eu, un sacrifiu necesar . Pentru ca daca fiul ajunge in punctul critic in care nu mai exista intoarcere , decat mersul inainte sau moartea, nu este doar pentru ca fiul este rebel, ci este si rezultatul actiunilor din trecut ale tatalui sau. Lucru pe care probabil tatal il recunoaste , il constientizeaza in acele secunde dureroase si il foloseste pentru a lua decizia care trebuia luata. Cati parinti ar fi avut puterea de a face la fel ? Ramane sa urmariti filmul si sa reveniti cu un comentariu dupa .

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: