Petrecerile de banchet sunt în toi

Date:

Mondenitate nu înseamnă numai ştiri cu vedete autohtone, gen Cătălin Botezatu, Andreea Tonciu, Nicoleta Luciu, Andreea Bănică, Anna Lesko, Gina Pistol , Nicoleta Luciu, Andreea Bălan, Andreea Marin, etc., astea fiind din teritoriul ce poartă emblema RO, ori din afară, precum: Rihanna, Lady Gaga, Tom Cruise, etc.Tocmai, înseamnă şi ştiri care îi prind bine în imagine pe elevii absolvenţi de clasa a VIII-a ori a XII-a, care au trecut deja, unii, prin seria petrecerilor de banchet, alături de dascălii lor. Febra pregătirilor pentru banchet era deja accentuată prin luna martie a acestui an pentru ca deunăzi, de exemplu, în Urziceni, să se concretizeze printr-o distracţie de pomină, de neuitat. « Vinovaţi » de acest eveniment monden local minunat au fost elevii din clasele terminale, clasa a XII-a A, diferenţiindu-se net, zicem noi nu foarte mult prin calitate, de celelalte « rivale » ale serii festive. De pildă, garderoba pentru marele eveniment a fost unul dintre subiectele fierbinţi ce a putut fi auzit pe holurile liceului din zonă. Cei care au avut de “suferit” au fost părinţii care au rămas un pic cu buzunarele goale, da rasta, s-a întâmplat la modul fericit, că doar o fată sau un băiat are mama, vorba vine. Magazinele cu haine si saloanele de înfrumuseţare au avut, cu siguranţă, şi la Urziceni, încasări consistente, deşi acest lucru, nu putem spune, că a întrecut criza. Pe de altă parte, elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a au intrat pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte noţiunile care trebuie acumulate până la examenul de Testare Naţională sau Bacalaureat. Cu toate acestea, printre preocupările principale ale tinerilor se număra desigur şi petrecerea de final de liceu ori gimnaziu, într-unul dintre restaurantele din oraş, cum este: TOTAL. Într-un final, aveam să asist şi eu la un peisaj privat, de leadership, de nota 10, pentru felul cum patronul localului amintit, era prezent şi gestiona, asigura buna desfăşurare a evenimentului monden.

Banchetul- un eveniment important in „viata de liceu”

Deşi banchetul de la Grupul Şcolar Agricol Urziceni a avut deja loc, adolescentii şi acum prin case,  îşi mai admiră vestimentaţia, accesoriile şi încălţămintea purtate recent în cadrul acestui eveniment. În schimb, pentru unii dintre ei banchetul a reprezentat doar noaptea în care au avut ocazia să se afirme ca lux, nivel de venit, trai, ieşindu-se un pic din sfera mondenă, cu accent uşor pe snobism, în timp ce alţii cred şi acum că banchetul care a avut loc nu a fost decât o pierdere de timp şi de bani. Până la urmă, indiferent cum s-ar prezenta situaţia, deşi nu cred că e nimic grav şi nu-mi doresc acest lucru, totul rămâne o amintire frumoasă, iar acest lucru nu se petrece în fiecare zi.Felicitări, deci, organizatorilor pentru strădanie!Dacă băieţii au fost mai temperaţi în ceea ce priveşte vestimentaţia pe care au purtat-o în seara de banchet, fetele au pus enorm accent pe garderobă ca să iasă în evidenţă. Încă din luna martie, ştiindu-se de acest eveniment care a cuprins toată ţara, magazinele începuseră să se aprovizioneze cu ţinute de ocazie, pentru toate vârstele şi genurile. Rochii de seară scurte sau până în pământ, accesorii strălucitoare şi pantofi cu tocuri cât mai înalte au fost şi sunt la mare căutare. Însă nu toate fetele merg în magazin, asta e clar. Dar, nici băieţii nu neglijează ţinuta pe care o poartă în noaptea cea mare a petrecerii. Cei mai mulţi dintre ei preferă clasicul costum, însă sunt şi cei care îşi îndreaptă atenţia spre haine obişnuite.

Ţinuta de gală costă cel puţin un milion de lei vechi

Pentru ca fetele să arate ca nişte cenuşărese, părinţii au scos din buzunare cel puţin câte un milion de lei vechi, doar pentru rochie. Dar a mai trebuit şi pantofi, şi accesorii, şi un coafor că doar o dată la patru ani este banchet. Cu atât mai mult cu cât fetele pun mare preţ pe îmbrăcăminte. Multe fete au visat sau, unele, mai norocoase au purtat rochii simple, negre, puţin transparente, care costă 1,4 milioane de lei, cu o pereche de pantofi roz la 80 de lei şi ca accesorii, un trandafir roz pentru păr şi un colier cu strasuri roz. În total, ar fi costat cam 3 milioane de lei vechi.  

În funcţie de situaţie, oricum, se poartă culorile deschise

Există şi situaţia că foarte multe tinere adoptă o ţinută sobră, neagră, însă în acest an s-au purtat mai mult culorile deschise, pastelate, cu multe imprimeuri. În top au fost rochiile trei sferturi, lucrate în colţuri, din materiale usor transparente. Accesoriile cu strasuri au fost cele care au completat ţinutele de gală.

Bani multi şi locaţii pretenţioase, dar merită

Asta au ales elevii care învaţă la licee cu renume din oraş dar şi din ţară. Rezervările la restaurant erau pe bandă rulantă, dovadă că banchetele sunt o reală demonstraţie de bunăstare sau de sărăcie a elevilor. Şi în perioada care urmează liceele ialomiţene îşi vor îndrepta atenţia spre localurile pretenţioase, cu meniuri speciale şi cu tot felul de surprize, care vor ridica desigur costul petrecerii. Pentru petrecerea de final, fiecare elev va scoate din buzunar sume cuprinse între un milion şi trei milioane de lei, dacă nu deja au şi făcut acest pas important în viaţa lor financiară şi mondenă.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...