Noaptea Albă a Filmului Românesc in 10 locatii din Capitala

0
3897

Noaptea Albă a Filmului Românesc este eveniment de traditie pentru iubitorii filmului. in acest an va avea loc pe data de 16 septembrie si se va desfasura in 10 locatii din Capitala.  Vor fi proiectate atat filme care au facut istorie dar si productii in avanpremiera.

Spectatorii vor avea ocazia să afle detalii din culisele unor producții chiar de la realizatorii lor, într-un maraton care va cuprinde multe surprize.Noaptea-Albă- Filmului-Românesc-2016

Noaptea Albă a Filmului Românesc 2016

. Muzeul Țăranului Român, Cinema Elvire Popesco, J’ai Bistrot și Deschis Gastrobar sunt câteva dintre locațiile care revin în programul Nopții Albe. Lor li se adaugă altele noi – care vor fi dezvăluite în curând – în diferite sectoare ale Bucureștiului, oferind unui public cât mai larg prilejul de a viziona filme românești. Dintre producțiile lansate în ultimul an, spectatorii vor avea ocazia să vadă Ilegitim, provocatorul film al lui Adrian Sitaru, distins cu Premiul C.I.C.A.E la Festivalul de la Berlin și proiectat în numeroase festivaluri, despre doi frați și iubirea lor incestuoasă. În Dincolo de calea ferată (r. Cătălin Mitulescu), recompensat de curând cu Mențiunea Specială a Juriului la Karlovy Vary, Ada Condeescu și Alexandru Potocean joacă rolurile a doi tineri soți care, după un an de relație la distanță, încearcă să-și dea seama dacă mai există șansa unui nou început. Acasă la tata (r. Andrei Cohn) îi reunește pe Alexandru Papadopol, Ioana Flora și Andi Vasluianu într-o poveste complicată despre un scriitor care se întoarce după mulți ani acasă și își rescrie relațiile cu familia, cu prietenii și cu prima iubire.

O secțiune nouă la această ediție, numită 10 ani de la debut, propune o (re)vizionare a câtorva dintre filmele care au marcat Noul Cinema Românesc și care sărbătoresc anul acesta un deceniu de la lansare: Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii (r. Cătălin Mitulescu), A fost sau n-a fost? (r. Corneliu Porumboiu), Legături bolnăvicioase (r. Tudor Giurgiu).

Mai multe detalii, pe pagina oficială de Facebook: www.facebook.com/NoapteaAlba

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: