Festivalul Masti Europene la…Masca

Date:

Teatrul Masca ne surprinde din nou, dupa debutul stagiunii 2012-2013 care ne-a incantat si ne-a bucurat de actul artistic promovat si de curajul celor din echipa teatrului de a incerca si alceva decat spectacolele devenite clasice.

In perioada  9-11 noiembrie va avea loc la Teatrul Masca  cea de-a VIII-a editie a festivalului Masti Europene la…Masca, unde vor fi invitati de seama: trupa londoneza Theatre de l’ange fou ai carei fondatori, Steven Wasson si Corinne Soum sunt ultimii asistenti ai marelui mim, actor si profesor Etienne Decroux.

“Anul acesta va asteptam sa descoperiti scoala lui Decroux, cel care a fost numit “parintele mimului modern”, o figura emblematica a pantomimei la nivel international. Inspirandu-se din clasicele sculpturi grecesti sau din perfectiunea operei lui Rodin, Decroux si-a pus amprenta intr-un mod incontestabil asupra acestui gen teatral.”, declara Mihai Malaimare, Directorul Teatrului Masca

 

Este o piesa care ne provoaca sa iesim din banalul cotidian si sa gandim mai departe, sa reflectam asupra noastra, asupra societatii si asupra semenilor nostri.

Redactia4fun: Care este mesajul pe care ati dori sa-l transmiteti publicului prin intermediul ei?

Mihai Malaimare: Ca nu-i normal. NU-i normal sa trecem pe langa viata fara sa fim atenti la ea. Nu e normal sa lasam ingerii sa plece pentru ca nu suntem in stare sa-i oprim. Viata inseamna speranta, apa, bucurie. Nu e normal sa scapi de comunism si sa te trezesti ca in 20 de ani construiesti un totalitarism mai al dracului decat comunismul de care tocmai ai scapat.

Proiectul Festivalul Masti Europene la…Masca este organizat de  Teatrul Masca si este finantat de: Ministerul Culturii si Patrimoniului National

Cu sprijinul: Primaria Municipiului Bucuresti, Uniter, British Council, Institutul Cultural Francez, Biroul de presa al Ambasadei SUA, Crama Rotenberg. Redactia4fun se afla printre partenerii media care sprijina acest proeict.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...