Mahala interbelică, muzică lăutarească la deschidera stagiunii Masca

0
2514
nastasia_masca

Stagiune 2016 Teatrul Masca  

nastasia_masca
nastasia_masca

Teatrul Masca ne surprinde la fiecare stagiune. In 2016 ne propune sa ne intoarcem intr-o perioada extrem de draga romanilor, anii `30.

Vineri, 26 noiembrie, ora 19.00 Teatrul Masca va deschide o nouă stagiune de interior cu un spectacol dupa piesa Domnișoara Nastasia de G. M. Zamfirescu.

Nastasia Teatrul Masca

„Spectacolul nostru își propune și chiar se așează în direcția momentelor de visare pe care autorul le are de atâtea ori în romanele sale, aduce în fața spectatorilor personajele cele mai puternice ale piesei, cărora le adaugă câteva împrumutate din romanul Maidanul cu dragoste și conturează în jurul destinului teribil al Nastasiei câteva conflicte de o rară frumusețe și vibrație. Va fi cu siguranță un spectacol de văzut căci aduce câțiva actori într-un moment de vârf al carierei lor, are imagini de neuitat și o energie absolut fantastică. Eu, ca regizor știu spectacolul în cele mai ascunse cute ale sale, dar dacă printr-o stranie alchimie aș uita totul și aș auzi că la Masca s-a montat  Nastasia aș alerga să văd pentru că numai privind afișul și aș ști că trebuie neapărat să o fac!”, declară Mihai Mălaimare, regizorul spectacolului.

Nastasia surprinde viața colorată a mahalalei bucureștene din anii  ’30 cu personaje pitorești și destine teribile marcate de dragoste și moarte. Din tabloul emoționant al suburbiilor se desprinde visul Nastasiei  dominat de conflicte puternice, realism brutal și aspirații.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: