Dinozaurii povestea lor, o lume disparuta ce ne fascineaza

0
5518
Dinozaurii, povestea lor

Dinozaurii povestea lorDinozaurii povestea lor

Dinozaurii sunt creaturi stravechi care au trait cu milioane de ani in urma, intr-o epoca in care omul nu era inca pe pamant, in acea perioada pamantul era in intregime ocupat de tot felul de creaturi din familia soparlelor de astazi care s-au adaptat mediului acvatic, la cel terestru si la cel aerian aparand fel si fel de specii de dinozauri unii foarte giganti si altii mai mici. Unii dintre ei sunt carnivori altii erbivori, insa fiecare isi ducea viata pe pamant intr-un paradis al dinozaurilor. Din cercetarile stiintifice s-au concluzionat mai multe situatii care au dus la disparitia acestor creaturi insa cea care a ramas ca cea mai veridica a fost cataclismul provocat de un meteorit gigant care a lovit pamantul provocand mari cutremure de pamant, eruptii vulcanice si tzunami care au facut ca dinozaurii sa dispara de pe pamant si clima sa se schimbe in totalitate. Insa reminiscente ale existentei lor pe pamant ne lasa insa creaturile de astazi care pastreaza forme ale dinozaurilor de mult disparuti.

Despre marimea si felul lor, chiar si felul de hrana pe care ecestia il consumau, au fost stabilite in functie de fosilele stravechi descoperite de arheologi si paleontologi, stabilind o multitudine de specii preistorice care raman astazi in cartile de specialitate cat si in unele muzee care au ca exponate schelete de dinozauri in forma lor reala.

Dinozaurii povestea lor ii fascineaza pe paleontologi

Printre cei mai fascinati de aceste creaturi raman cei preocupati cu paleontologia cat si copii care raman incantati la privelistea giganta a acestora dar si urmarind minunatele filme 3D care au fost concepute ca sa prezinte intr-o forma cat mai realista aceste creaturi ca cei mici sa isi faca o idee cat mai clara despre ei, de tipul de clima care exista atunci, tipurile de arbusti care le serveau drept hrana, modul lor specific de aparare si multe altele. Insa nu pot fi ignorate nici multimea de jocuri cu dinozauri care au impanzit internetul si care sunt o mare atractie pentru copii pe care prefera sa le joace si unde se pot distra si invata, totodata, despre aceste creaturi disparute.

Sunt si foarte multe tipuri de jucarii in miniatura care infatiseaza toate tipurile de dinozauri care sunt colectionate de cei mici si care pot fi folosite ca material didactic ca fiecare copil sa invete sa faca diferenta intre ei si sa stie cum se numeste fiecare in parte. S-au scris nenumarate carti pentru copii, si nu numai, in care este prezentata viata acestor dinozauri intr-o forma fantastica sau realista care sunt o atractie teribila pentru cei care vor sa se bucure, fie si imaginar de aceasta lume care a populat pamantul candva. S-au scris si foarte multe povesti si au aparut si multe serii animate in care dinozaurii sunt in lumea lor si care sunt urmarite de copii cu sufletul la gura. Cred ca deja cei mici au un dinozaur preferat care este indragit si despre a carui viata vrea sa afle cat mai multe din toate sursele sigure de informare.

Foto: Shutterstock.com

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: