5 Licee 5 Muzee

0
1197

logoLa cea de a 6-a editie “5 Licee 5 Muzee” au participat 250 de elevi din 5 licee din Bucuresti: Liceul de Metrologie “Traian Vuia”, Colegiul National de informatica “Tudor Vianu”, Colegiul Tehnic de Alimentara “D.Motoc”, Colegiul Economic “A.D. Xenopol” si Colegiul Tehnic “Mircea cel Batran”. Cele 5 muzee care au avut amabilitatea sa raspunda la invitatiei de a lua parte la proiect sunt: Muzeul de Atra Veche Apuseana “Ing. Dumitru Furnica-Minovici”, Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si Muzeul National “Regele Ferdinand I”.

Joi, 30 mai 2013, ora 11:00, la Sala de Festivitati a Scolii Superioare Comerciale “Nicolae Kretzulescu” Bucuresti, vom afla premiantii editiei a 6-a a proiectului “5 Licee 5 Muzee”. Proiectul este un program educational dedicat elevilor de liceu, prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale.

Cei 250 de elevi din 5 licee din capitala au vizitat gratuit in perioada februarie – mai 2013 cele 5 muzee din Bucuresti si au fost provocati la un concurs online de cultura generala pe temele vizitelor respective. Pe langa concursul online de cultura generala, elevii au fost implicati si intr-o competitie video („5 motive in 5 minute”) in care fiecare liceu a realizat un material video de prezentare si promovare a cate unui muzeu vizitat. Joi, 30 mai 2013, vom afla care au fost cei mai buni dintre ei.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: