Wild Carpathia, cel mai frumos film despre România

Date:

Mereu am crezut că România este una dintre cele mai frumoase ţări. Nu am considerat că pentru a-mi face această părere trebuie să cunosc şi alte meleaguri, a fost de ajuns ceea ce am vazut pănă acum, ceea ce am citit ca aceasta idee să mi se implementeze în minte.  Acest lucru l-a înţeles şi Prinţul Charles, care a devenit promotorul Transilvaniei. Mi-aş dori ca şi românii să preia acest model pentru ca România să ajungă acolo unde îi este locul pe harta turismului.

Prinţul britanic este implicat într-o campanie care încearcă să salveze de la distrugere pădurile din Transilvania şi este un mare admirator al acestei provincii româneşti datorită valorilor pe care le respectă transilvănenii. Totodata consideră că locuitorii din Transilvania sunt animaţi de „un anumit sentiment al apartenenţei”, o calitate pe care moştenitorul tronului britanic şi-ar dori să o regăsească mai des şi în conştiinţa conaţionalilor săi. „Ceea ce este minunat în Transilvania este această relaţie unică dintre om şi mediul înconjurător. Acest lucru lipseşte din societatea noastră (din Marea Britanie, n.r.). Oamenii tânjesc după un anumit sentiment al apartenenţei, al identităţii şi al semnificaţiilor. El există în noi, dar l-am negat şi am renunţat la el, ca şi cum ar fi irelevant. Dar nu este aşa”, a declarat prinţul Charles, citat de cotidianul Daily Mail.

Prinţul Charles se teme că dezvoltarea economică rapidă a Transilvaniei va periclita pădurile din Munţii Carpaţi şi a cerut ca aceste păduri – unele dintre ele fiind ultimele zone sălbatice din Europa neatinse de om – să fie protejate înainte de a dispărea pentru totdeauna. Mostenitorul a cumpărat de curând o casă cu cinci camere în satul Valea Zălanului din judeţul Covasna, o localitate despre care prinţul britanic afirmă că a fost înfiinţată de unul dintre strămoşii săi care era din Transilvania.

Prinţul Charles promovează Transilvania şi în documentarul „Wild Carpathia”, care va fi difuzat in seara asta de la ora 20.00, pe postul de televiziune Travel Chanel, într-o serie de 4 episoade. Filmul va fi tradus în 20 de limbi şi va putea fi vizionat în 119 ţări ale lumii. Documentarul prezintă unele dintre cele mai frumoase zone din Munţii Carpaţi, potrivit unui teaser postat la începutul acestei luni pe site-ul postului de televiziune.

Transilvania este prezentată, în teaserul respectiv, ca fiind „un loc al mitului şi legendei” unde „urletul lupilor îţi dă fiori în aerul răcoros al nopţii”. „Carpathia”, numele pe care prezentatorul Charlie Ottley îl dă spaţiului din interiorul munţilor Capaţi, din România, este „aproape la fel de întinsă ca Marea Britanie” şi este pentru realizatorul filmului, un loc în care s-a păstrat sălbăticia şi un spaţiu unde încă mai trăieşte ursul brun.

Ottley spune că a căutat, în Transilvania, oameni care au făcut aceste locuri mai frumoase şi care încearcă să păstreze tradiţia. Printre cei îndrăgostiţi de România, care apar în film, se numără şi Prinţul Charles, care glumeşte, spunând că, potrivit arborelui său genealogic, este descendent al lui Vlad Ţepeş, şi în acest fel, are legătură cu România. Printre obiectivele turistice care apar în documentarul de 60 de minute se numără şi Castelul Huniazilor.

[pro-player width=’520′ height=’420′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=ip_QZaBfXqM[/pro-player]

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...