Vernisaj de fotografie Willy Römer la Muzeul Municipiului București

0
3733
Willy Römer
Willy Römer
fotografie Willy Römer

Din cand in cand merita sa iesim din rutina zilnica si sa mergem sa vedem o piesa de teatru, un spectacol de dans contemporan sau la o expozitie de fotografie.  Goethe-Institut si Muzeul Municipiului București ne invita la expozitia de fotografie Willy Römer. Viata cotidiană la Berlin. Fotografii 1919-1933.

Cand va avea loc vernisajul ?

Vernisaj va avea loc in data de 10.06., ora 18:00 la  Muzeul Municipiului Bucuresti Bd. I. C. Bratianu 2. Willy Römer si-a inceput cariera in prima agenție de presa germana, Societatea Berlineza de Ilustratie. 
Intre 1915-1918 a fost soldat, iar dupa intoarcerea la Berlin a preluat „Photothek“, firma unui coleg. Lucrarile cele mai importante ale lui Römer au aparut in  perioada 1905-1935, punctul culminant al carierei sale fiind între 1919-1929. 

Vernisaj de fotografie Willy Römer

Obiectul interesului sau a fost Berlinul, un oras mare, afectat de multe schimbari, nu numai pe plan politic.
Römer a imortalizat aceste imagini ca un adevarat cronicar, astfel incat urmasii sa-si poata face o parere despre Berlinul dintre razboaie, cu viata lui cotidiana atat de pestrita.

Expozitia este realizata in colaborare cu Kunstbibliothek der Staatlichen Museen zu Berlin si  bpk – Bildagentur für Kunst, Kultur und Geschichte.

 

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: