Stela Popescu, o cântăreaţă nemuritoare

Date:

Artiştii Operei Comice pentru Copii împreună cu actriţa Stela Popescu au susţinut o reprezentaţie a musicalului, „O noapte furtunoasă” pe scena celebrei, Town Hall de pe Broadway, informa recent un comunicat de presă. Spectacolul a fost tradus în limba engleză, iar actriţa, Stela Popescu, a avut o partitură muzicală intitulată: „Poveşti pentru femei„. Considerată a avea una dintre cele mai bune acustici, Sala Town Hall, de pe Broadway a fost inaugurată oficial pe 12 ianuarie 1921, când a fost folosită ca sediu al unei organizaţii de educaţie, învăţământ şi politică, locul preferat de întâlnire a protipendadei vremii. După primul război mondial, a devenit o sală de spectacole unde cei mai importanţi artişti şi muzicieni au început să concerteze aici. Multă vreme, Town Hall şi-a disputat supremaţia cu celebra Carnegie Hall.

SUCCESE DUPĂ SUCCESE

Printre artiştii care au evoluat aici se numără John McCormack, Feodor Chaliapin, Serghei Rahmaninov, compozitorul George Enescu, Lord Yehudi Menuhin, Alexandra Tolstoi, sora celebrului scriitor, preşedintele SUA, Richard Nixon, Eleanor Roosevelt, soţia unui alt preşedinte al SUA, Franklin Delano Roosevelt, balerinul Rudolf Nureyev.

STELA POPESCU, ACTRIŢĂ RECUNOSCUTĂ PESTE TOT

În această lună, capete de afiş ale actualei stagiuni de la Town Hall sunt artişti precum: Sylvie Vartan, Dee Dee Bridgewater, Kelli O’Hara, Linda Eder, Sima Bina sau Jeff Harnar şi Andrea Marcovicci.

STELA POPESCU, ACTRIŢĂ PENTRU TOŢI ROMÂNII DE PRETUTINDENI

După succesul înregistrat la Town Hall, Opera Comică pentru Copii va mai susţine câte o reprezentaţie la New York şi la Connecticut, cu spectacolul de muzică şi dans, „Primăvara Magnoliilor„, în care invitat special este: Stela Popescu.

Stela Popescu (n. 21 decembrie1935, Bălți, Basarabia) este o actriță de teatru și film. A realizat cupluri celebre alături de Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel. Stela Popescu, doamna Teatrului de Revistă, a reușit să se mențină în topul celor mai iubiți actori ai scenei românești timp de bine de jumătate de veac.

Biografie

Stela Popescu (n. 21 decembrie 1935, Orhei, Basarabia) este o actriță de teatru și film. A realizat cupluri celebre alături de Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel. Stela Popescu, doamna Teatrului de Revistă, a reușit să se mențină în topul celor mai iubiți actori ai scenei românești timp de bine de jumătate de veac.

S-a născut la într-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica în România, la Brașov. În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel continuă să susțină spectacole de teatru. La sfârșitul facultății, este repartizată la Teatrul din Brașov, acolo unde ajunge să susțină 400 de spectacole pe an. Din 1963 până in 1969 joacă la Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. În 1969, Stela părăsește Revista și se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o impiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română (pe atunci Radioteleviziunea) din 1963 până în prezent. În paralel, susține și o colaborare cu Revista Românească, sub condeiul lui Mihai Maximilian, cu care avea să se căsătorească în 1969, la puțin timp după divorțul de Dan Puican. Totodată, joacă în celebrul serial „Boema” de la Grădina Boema, spectacole care se înscriu în peisajul anti-putere pentru vremea aceea, cu succes de public foarte mare. Timp de 24 de ani cât a jucat la Teatrul de Comedie, vara, când se încheia stagiunea teatrală, juca la Revistă la Grădina Boema. La Teatrul de Comedie joacă din 1969 până în 1993, când revine la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase„, unde lucrează și în prezent. Pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” și pe cea a Teatrului de Comedie, Stela Popescu strălucește în piese precum „Omul care a văzut moartea”,Mama Boema”, „Boema, slăbiciunea mea” etc. A jucat 18 ani în „Preșul”, 12 ani în „Pețitoarea” și 10 ani în „Plicul”. A avut șansa de a lucra cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu. În anii 1971-1979 face un cuplul memorabil, pe scenă și la televiziune, cu Ștefan Bănică. Cât despre longevivul cuplu umoristic Stela – Alexandru Arșinel, care a început în 1979, acesta a fost garanția umorului de calitate și în prezent, dar și în trecut, când textele scenetelor erau semnate Mihai Maximilian. În 1958, debutează în cinematografie în pelicula „Alo? Ați greșit numărul”. A jucat în peste 25 de filme precum Nea Mărin miliardar (1979), „Pe malul stîng al Dunării albastre” (1983), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988), etc.

Stela Popescu a făcut o carieră memorabilă și în televiziune. A jucat în televiziune de la înființare până în prezent, în piese de teatru și emisiuni de divertisment, reușind să transmită ceva din spiritul satiric și contestatar al Revistei prin textele unor scriitori de valoare: Mihai Maximilian, Grigore Pop, Octav Sava sau Dan Mihăescu. TVR a scos pe piață DVD-urile „O stea printre stele” (2006) și „Stela și Arșinel” ([[2005gg) care reunesc cele mai memorabile apariții TV ale Stelei Popescu. Începând jumătatea anilor ’90, Stela Popescu a fost moderatoare unor emisiuni TV pentru femei pe posturile TVR, Realitatea și Național TV. Joacă în serialul TV, „Cuscrele”, (2005-2006) precum și în telenovelele „Râzboiul sexelor” (2007-2008), „Regina”, (2008-2009) și „Aniela” (2009-prezent) unde face o creație memorabilă în rolul Coanei Chiva.

 

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
spot_imgspot_img

More like this
Related

În cât timp se recuperează investiția în panouri solare?

Atunci când cineva alege să investească în panouri solare,...

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...