Ce spun ascultatorii de muzica despre reclama in videoclipuri

Date:

reclama in videoclipuri

Publicitatea prin intermediul videoclipurile muzicale sau asocierea artistilor cu anumite branduri reprezinta practici devenite deja clasice in industria muzicala internatioanala. Mai mult decat atat in industria articolelor sportive asocierea unui brand cu un sportiv/echipa a devenit deja un fapt banal. In Romania reclama / plasarea de produse intr-un mod subtil in clipurile muzicale reprezinta o practica recenta, fapt ce le ofera artistilor o noua sursa de venit sau de sponsorizare a productiilor video sau audio.

Piese muzicale realizate la “comanda“ cu scop comercial

Aceasta practica este recenta si reprezinta inserarea unui mesaj publicitar in versuri pentru a promova un brand. In aceasta vara avem deja 3 exemple in acest sens. Cel mai cunoscut si evident la aceasta categorie este piesa “A lu ` Mamaia” cantata de Seak si Delia ce are a scop promovarea statiunii de la malul Marii Negre. Este interesant sa observam ca in versurile piesei sunt incluse mai multe elemente ce sunt asociate promovarii statiunii: evenimente gen carnaval sau numele campaniei pe print – Mamaia Styele.

reclama in videoclipuri

Speak si Delia promoveaza statiunea Mamaia


Corina si Connect-r fac reclama vara aceasta la inghetata Corso in piesa of Corso

Mandinga face reclama la o marca de bere in piesa Viva La fiesta

Reclama/plasarea de produse in clipuri

Personal consider ca toate aceste activitati sunt firesti din punct de vedere comercial si muzical, atata timp cat nuconnect+r pepsi afecteaza calitatea produsului muzical lansat de artist. Aceste sunt semne clare ca taraba muzicii romanesti se transforma intr-o mini industrie atata timp cat publicitarii si marile branduri isi indreapta atentia catre aceasta zona. Interesul pentru muzica romaneasca si promovarea prin intermediul clipurilor muzicale a aparut in momentul in care artistii romani au inceput sa faca milioane de vizualizari pe youtube la nivel international. Au decis sa se implice prima data brnaduri precum Pepsi care au experienta la nivel international si au inteles valoarea acestei reclame prin social media si ca asocierea dintre un artist pe val si un brand nu poate fi decat benefica.

Ce spun fanii? Sunt incantati de aceasta reclama?

Pentru ca televiziunile muzicale au inceput sa blureze brandurile din clipurile romanesti si pentru ca au aparut anumite voci care sa sutina ca nu e ok ce se intampla din acest punct de vedere, artistii au aruncat manusa catre fanii si i-au intrebat ce parere au prin intermediul unui sondaj online. Studiul a fost comandat de ThinkDigital şi Hit Yourself Consulting (Florin Grozea). Conform cercetării, doar 14% sunt deranjaţi de reclamă în clipurile distribuite online, pe Facebook sau Youtube. Segmentul 12-18 ani este chiar şi mai receptiv la mesaje bine construite: 32% spun că nu îi deranjează deloc mesajee comerciale pe care le văd pe Facebook sau în clipurile de pe Internet unde apar artiştii lor preferaţi. Categoriile percepute de public ca fiind cele mai apropiate de artişti sunt muzica şi accesorii muzicale (56% considera normale mesajele publicitare pe acest subiect), fashion şi ascesorii de îmbrăcăminte (46%), timp liber, localuri, restaurante (43%) şi gadgets (37%)

“Culegerea datelor de la bazele de fani de pe Facebook nu a ridicat nicio problemă. Aceştia se aflau într-un mediu în care sunt deschişi comunicării şi, fiind pe pagina unei vedete, dorinţa de interacţiune este sporită. În plus, după cum ne arată rezultatele, este loc aici şi pentru branduri, în măsura în care vor comunica prietenos şi adaptat”, spune Cosmin Nae, fondator Quantix Marketing Consulting. Sondajul va fi prezentat şi analizat în detaliu joi, în prima zi de ICEEfest de Florin Grozea (Hit Yourself Consulting).

Despre aceasta tema a mai scris si Cabral in urma cu doi ani si a dat atunci niste exemple din acea perioada 🙂

Sursa: mediafax

 

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...