Provocare la cultura pentru liceeni la inceput de an scolar

1
835

Gasca de la liceu este provocata la o altfel de distractie in cadrul proiectului cultural  “5 Licee 5 teatre” initiat de fundatia ECDL si ajuns la editia a II-a.

Prin acest proiect un numar de 150 de elevi din 5 licee bucurestene vor putea viziona gratuit piese din repertoriul a 5 teatre partenere din Bucuresti: Teatrul Mic, Teatrul de Comedie, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Nottara si Teatrul Ion Creanga. Elevii vor fi selectati in prealabil si se va acorda  o atentie sporita  celor care sunt atrasi de acest domeniu, precum si elevilor care fac parte deja din trupele de teatru ale liceelor respective.

 Trupele de teatru ale liceelor participante vor putea lua parte la activitati interactive cu reprezentanti ai teatrelor partenere si vor fi coordonate de catre acestia in punerea in scena a unei piese de teatru scurte. Proiectul se va derula in perioada octombrie – decembrie 2012 si se va finaliza cu reprezentatiile si premierea celor 5 piese de teatru realizate de liceeni.

Apreciem aceasta initiativa dar imi pare rau doar ca nu a fost implicat macar un liceu considerat „mai slab” sau amplasat la periferia Capitalei. Trebuie sa tinem cont si de faptul ca latura sociala este foarte importanta in astfel de actiuni, liceeni de la  Mihai Viteazul ”sau  Colegiul National “Sfantul Sava” au cu siguranta bani sa mearga la teatru daca doresc.
Elevii alesi pentru acest proiect  vor putea lua parte la activitati interactive cu reprezentanti ai teatrelor partenere si vor fi coordonate de catre acestia in punerea in scena a unei piese de teatru scurte. Proiectul se va derula in perioada octombrie – decembrie 2012

Liceele participante: Colegiul National “ Victor Babes ”, Colegiul National “ Mihai Viteazul ”, Colegiul National “Sfantul Sava”, Colegiul National “Spiru Haret” si Colegiul National “Gheorghe Lazar”.

foto:looms.ro

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:

1 COMENTARIU

  1. Colegiul National „Victor Babes” nu este amplasat central (Sos. Fundeni, 254, Bucuresti-Sector 2, Bucuresti).
    E foarte important ca in scoala sa existe o trupa de teatru.
    Iata, spre exemplu, intre liceele de anul trecut s-au numarat Liceul Teoretic Al.I. Cuza sau Liceul Teoretic D. Bolintineanu.

Comments are closed.