Proiecte | Piratii din Caraibe 5, programat pentru lansare in 2015.

0
1373

Nu este de mirare ca studiourile Disney are in plan continuarea uneia dintre cele mai profitabile franchise create vreodata, Piratii din Caraibe, si tocmai de aceea de curand a fost anuntata oficial realizarea cele de a cincea parti (fara un titlu oficial deocamdata), insa de data asta se mizeaza pe reintregirea vechi echipe: Johnny Depp (actor) – Gore Verbinski (regizor) – Jerry Bruckheimer (producator)… Si se pare ca le reuseste acest lucru… Johnny Depp, cel care a anuntat chiar inainte de lansarea Piratilor din Caraibe 4 (care a fost o adevarata dezamagire pentru critici, din cauza unor lipsuri din distributie si a povesti, insa cu incasari de peste 1 miliard $, ceea ce se pare ca a fost pe gustul fanilor), ca acesta va fi ultimul film facut… in cazul in care Gore Verbinski, care ii este si prieten, nu se va intoarce ca regizor. Dar, cum sorti au decis o noua continuare si faptul ca si Jerry Bruckheimer va reveni ca producator, exista sanse mari ca si Gore sa revin in scaunul de regizor. Pentru moment nu se cunoaste care va fi distributia, in afara de Depp care a si semnat deja un contract, singura noutate fiind legata de angajarea scenaristului filmului, in persoana lui Jeff Nathanson, cel care a scris scenariile unor filme ca Catch me if you can!/Prinde-ma daca poti! (2002) si The Terminal/Terminalul (2004), ambele regizate de Steven Spielberg. Aceste mici zvonuri ar putea fi cheia succesului pentru o continuare profitabila, care a adus studiourilor Disney pana in momentul de fata incasari de aproximativ 4 miliarde $.

Depp si cei de la Disney se afla si in faza de negociere pentru aparitia in continuarea lui Alice in Wonderland/Alice in Tara Minunilor (2010), care se afla inca in faza de pre-productie, urmand ca in curand sa fie anuntata si o data oficiala de lansare..

De notat este faptul ca producatorii doresc ca aceasta noua continuare sa fie filmata in format 3D, asa cum este si firesc si pe care multe case de productie mizeaza pentru un success rasunator, insa uneori lucrurile nu stau chiar asa (putem lua drept exemplu ultimul film Disney, John Carter (2012), care a fost cea mai mare rusine suferita de studiouri in istoria lor).

Anul acesta, echipa Verbinski-Depp-Bruckheimer va lansa cea mai noua creatie Disney, The Lone Ranger, ce spune povestea celebrului personaj mascat, Calaretul Singuratic, aparut acum 70 ani pentru prima data, si a indianului Tonto, un shaman un pic… neobisnuit, care impreuna vor face o echipa buna si vor lupta pentru dreptate in vechiul si agitatul Vest Salbatic. Productia a intampinat numeroase probleme la filmari, insa poate cea mai tragica veste fiind moartea unui cascador, ce s-a inecat intr-un tanc de apa in timp ce il pregatea pentru o scena de actiune, insa nefiind asigurat corespunzator. Poate si din acesta cauza multi critici pronosticheaza inca de pe acum faptul ca The Lone Ranger va fi un esec de zile mari la box-office.  In rolul Calaretului Singuratic a fost distribuit actorul Armie Hammer (The Social Network, J. Edgar), iar Johnny Depp il va intruchipa, desigur, pe Tonto.

Filmul va avea premierea in Romania in data de 5 iulie 2013.

 

 

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: