Natalie Portman are origini romanesti

0
664

Actriţa Natalie Portman, recompensată cu Oscarul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din filmul „Black Swan”, a mărturisit într-un interviu acordat marţi ziarului rusesc Trud că străbunica sa din partea tatălui este din România, iar bunicii din partea mamei – din Rusia.

‘Cred că toţi strămoşii mei au fost din Europa de Est – din Polonia, din Austria. Dar graniţele acestor ţări s-au schimbat des şi, de aceea, mi se pare că toţi sunt din Rusia’, a afirmat Portman în interviul pentru ziarul rus.

Actriţa a recunoscut că nici în vis nu s-a imaginat ca deţinătoare a unui Oscar. Ea a povestit că s-a ocupat de balet până la vârsta de 12 ani şi, după o întrerupere de 15 ani, a reluat cursurile – la 27 de ani – special pentru filmul Lebăda Neagră.

Natalie Portman a câştigat duminică premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru portretul uneori terifiant pe care-l face unei balerine obsedate de perfecţiune în filmul ‘Black Swan’, după cum a comentat Associated Press.

Acesta este primul premiu Oscar din cariera lui Natalie Portman, care a mai primit o nominalizare pentru rol secundar cu filmul ‘Closer’ în 2004.

Actriţa în vârstă de 29 de ani, care a slăbit 9 kilograme în perioada în care s-a pregătit pentru rolul lebedei negre, este şi însărcinată alături de Benjamin Millepied, coregraful din ‘Black Swan’, cu care este şi logodită. Cei doi s-au cunoscut pe platourile de filmare ale acestei producţii regizate de Darren Aronofsky.

Sursa: Agerpres

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: