Expozitie de tatuaje la Muzeul Municipiului Bucuresti

Date:

istoria tatuajelor

Pasiunea pentru tatuaje este una veche pentru romani, chiar cu mult inainte de formarea tarii. In acest context si tinand cont de pasiunea tot mai multor tineri pentru „decorarea”corpurilor cu desene pe piele a fost vernisata la Muzeului Municipiului București Expoziția „Pentru o istorie a simbolurilor: tatuajul în România”.

istoria tatuajelor
istoria tatuajelor

Tatuajul ce poate fi definit ca o particularitate a personalității intime, element ce nu era afișat în spațiul public decât arareori avand o  întreaga sa simbolistică, deosebit de variată la rândul ei.

istoria tatuajelor

Expoziția „Pentru o istorie a simbolurilor: tatuajul în România” este o colecție didactică de tatuaje, realizată de dr. Nicolae Minovici încă de la finalul secolului al XIX-lea. Acest eveniment a fost realizat in  parteneriat cu Institutul Medico Legal „Mina Minovici”.

‘Moda tatuajelor în societatea românească o putem considera prezentă încă din timpul culturilor neolitice dar în evul mediu tatuajul era întâlnit numai la nivelul păturilor superioare (element cultural preluat prin filieră orientală) și probabil la o serie de personaje mai extravagante precum Petru Cercel (1583-1585, domnitor al Țării Românești) sau Gratiani Gaspar (1619-1620, domnitor al Moldovei). Odată cu modernitatea, moda tatuajelor s-a răspândit în toate structurile sociale, cu precădere cele urbane”, precizează comunicatul menționat.

Expozitia va fi deschisa pana pe 30 aprilie 2015 la Palatul Suțu.

Program vizitare: miercuri – duminică 10:00 – 18:00

Adresa: B-dul I.C. Brătianu, nr. 2, sector 3

Foto:anuntexpres.ro

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...