INTERVIU | OBLX si MP13: „Rapul s-a dezvoltat in ultimii ani”

0
1255

OBLX si MP13Echipa de la REDACTIA4FUN a fost la IASI de curand, ocazie cu care am stat de vorba cu doi dintre cei mai cunoscuti rapperi din zona Moldovei: OBLX si MP13. Doi artisti ai rapului, ei fiind la baza artisti plastici (pictori), iar ca o a doua modalitate de exprimare artistica ei au ales aceasta ramura muzicala, pentru a se exprima.

Rapperi cu facultate

Chiar daca multi neavizati ce analizeaza fenomenul rap in general judeca artistii de rap superficial si isi exprima opinii cu privire la acestia folosindu-se de stereotipuri, cei doi rapperi din Iasi ne demonstreaza din nou ca artistii din aceasta zona au si scoala. Cei doi  au urmat studii in domeniul artelor plastice, si au avut expozitii, iar unul dintre ei activeaza intr-o trupa de improvizatii.

Am stat de vorba cu ei intr-un interviu ce a avut loc in fata Palatului Culturii din Iasi, un loc reprezentativ pentru acest oras.

Pe data de  8.06.2013, MP13 (Mitrut Peiu ) si-a lansat alaturi de fani, prieteni si artisti primul album din cariera sa: In drum spre maturitate, despre care am scris si noi cu ocazia lansarii. Baietii au evoluat foarte mult in cei 3 ani de cand s-au apucat serios de muzica. Am ascultat o piesa lansata de MP13 in 2011 si pot sa va spun ca evolutia este una vizibila. In plus ei au trecut la o noua etapa, cu mult inaintea unor trupe vechi, au avut curajul sa cante live cu band in cadrul concertului de lansare. Baietii ne-au povestit ca fiind invitati la un festival Rock au aflat in seara evenimentului ca sunt singura trupa rap, fapt ce i-a determinat sa se adapteze pe loc si au cantat doar cu tobe, chitara si voce.

Concert lansare, MP13 – In drum spre maturitate

partea 2

partea 3

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: