Interviu Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache – Proiectie Pozitia Copilului.

Date:

In aceasta saptamana, mai exact marti 19 martie, a avut loc o proiectie speciala a peliculei Pozitia Copilului, in regia lui Calin Peter Netzer, eveniment organizat la Cinemateca Romana, in Sala Union (Paul Calinescu) si care face parte din turneul KINObservator, program organizat de Arhiva Nationala de Filme – Cinemateca Romana in colaborare cu revista “Observator Cultural” . La acest eveniment publicul, pe langa vizionarea filmului, a avut posibilitatea sa participe si la o sesiune de discutii cu o parte din distributie, in prezenta actorilor Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache si Tania Popa. Gasca de la Redactia4Fun a fost prezenta ca partener media si, desigur, am discutat in cadrul unui interviu cu doi dintre actorii prezenti la eveniment (Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache).

Evenimentul organizat la Cinemateca Romana (Sala Union) s-a dovedit a fi de bun augur pentru intreg publicul cinefil, indiferent de varsta, care a primit acest film cu mare interes, dovada sala ocupata in totalitate in mometul proiectiei. Intreaga prezentare a peliculei s-a dovedit a fi un real succes, la propriu si la figurat, motiv pentru care in curand pe Redactia4fun.ro va fi publicata o recenzie a filmului Pozitia Copilului. Imediat dupa prezentare, publicul a avut posibilitatea sa discute cu cei trei actori prezenti, care s-au arata a fi deschisi unei discutii libere si care au oferit lamuriri in ceea ce privesc interpretarile lor. Fara prezenta regizorului Calin Peter Netzer si a producatoareai Ada Solomon, din pacate, cei trei actori au raspuns cu jovialitate intrebarilor publicului, lucru de necontestat si in cadrul interviului realizat de Redactia4Fun cu doi dintre membrii distributiei: Luminta Gheorghiu si Bogdan Solomon, interpretii rolurilor principale. In cadrul interviului am discutat despre importanta rolurilor din aceasta pelicula, cum le-a schimbat viata o asemenea performanta (prin castigarea Premiului Ursul de Aur pentru cel mai bun film la Festivalul International de Film de la Berlin) sau cat mult se pot asemana cu personajele interpretate.

Pentru doamna Luminta acest rol a fost una dintre provocarile din cariera, insa fiecare rol pe care il realizeaza sau urmeaza sa-l realizeze reprezinta o provocare, insa cel mai important este sa fie facut foarte bine, asa cum a dorit sa mentioneze. De asemenea, rolurile de mama sunt intradevar dificile, insa pentru dansa cel de mama din viata reala reprezinta cu adevarat o provocare.

Bodgan Dumitrache a primit acest rol cu satisfactie, aducandu-i intradevar bucurii, insa a dorit sa mentioneze ca adevarata sa realizare de pana acum este fetita sa, Mara, in varsta de doar doi anisori. De asemenea, a mai adaugat faptul ca pentru el actoria inseamna mai mult decat o meserie, oferindu-i posibilitatea de a trai si simti la un alt nivel decat cel obisnuit.

Pozitia Copilului, in regia lui Calin Peter Netzer a primit in cadrul cele de a 63-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin Premiul FIPRESCI (Federatia Internationala a Criticilor de Film) pentru cel mai bun film, lucru fara precedent in istoria cinematografiei romanesti si care a fost incununat cu numeroase aprecieri atat din presa nationala, cat mai ales din presa international, cu privire la performantele actorilor, dar si la prezentarea per total a proiectului.

 

Turneul proiectiilor speciale a peliculei Pozitia Copilului continua si in aceasta perioada, pentru mai multe detalii cu privire la data de desfasurare si orasele in care va fi prezenta echipa accesati pagina de Facebook a evenimentului sau site-ul casei de film Paradafilm.

 

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)
spot_imgspot_img

More like this
Related

În cât timp se recuperează investiția în panouri solare?

Atunci când cineva alege să investească în panouri solare,...

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...