Filmul Album de familie, co-productie româno-turca va rula incepand cu noiembrie in Cinema

0
2817
film_album_de_familie
film_album_de_familie
film_album_de_familie

Filmul Album de familie, co-productie romano-turca reprezinta prima „aventura” de acest gen. Filmul a devenit realitate dupa trei ani de munca.

Album de familie este proaspătul câștigător al premiului New Waves Special Award, la Festivalul Filmului European de la Sevilia. Filmul a mai câștigat France 4 Visionary Award în secţiunea Semaine de la Critique a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, și Heart of Sarajevo, trofeul suprem al Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo, 2016.

Regizorul filmului este Mehmet Can Mertoğlu, iar productia spune povestea  unui cuplu aflat în jurul vârstei de 40 de ani, care se pregătește să falsifice un album de familie al unei așa zise perioade de sarcină, pentru a demonstra legătura biologică dintre ei și bebelușul pe care plănuiesc să-l adopte.

Pe Euronews, Album de familie apare ca o poveste despre “o clasă de mijloc limitată și materialistă, și o birocrație absurdă”, într-un film care “portretizează Turcia”. Aflăm că regizorul nu îi contrazice “Este viața noastră de zi cu zi. Nu m-am forțat să adaug detalii în plus momentelor absurde. Dar există anumite scene în care am dorit să fac asta în mod intenționat, precum scena în care lumea din birou doarme cu capul pe masă. A fost ceva auto-reflexiv. Mereu când trebuie să stau la o coadă la ghișeu pentru o semnătură (și uneori poate dura și câte opt ore) îmi las capul pe masă, mă plictisesc de moarte.”, aflăm dintr-un interviu pentru Acoperișul de sticlă, din care reiese și că a fost mai complicat de rezolvat birocrația pentru co-productie în Turcia decât în România, ceea ce nu poate să însemne decât că există și mai rău ca la noi. Cât de mai rău, se va vedea în film.

Flm Album de familie  Trailer

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: