Festivalul de arte pentru liceeni „FLORIAN PITTIŞ” Ediţia a VIII -Program

0
1413
Festival FLORIAN PITTIS 2015
Festival FLORIAN PITTIS 2015

Evenimentul va avea loc intre 11-13 mai 2015 la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra”, Bucureşti – Sala „Toma

Festival FLORIAN PITTIS 2015
Festival FLORIAN PITTIS 2015

Caragiu”( Grădina Icoanei). Ca sa ne facem o ideee clara despre ce este vorba si sa stim la ce sa ne asteptam va spunem ca vom asista la un concurs dedicat exclusiv trupelor de liceeni care iubesc teatrul şi muzica. Anul acesta s-au înscris mai bine de 30 trupe de teatru şi muzică din liceele din ţară, iar în urma selecţiei au rămas în concurs cele mai bune spectacole şi piese. In acest context mai mult ca sigur o parte dintre ei vor da admitere anul acesta la Teatru, astfel ca merita sa mergem sa ii vedem pe cei ce vor face parte din noua generatie de actori.

Program festivalul de arte pentru liceeni „FLORIAN PITTIŞ”

Deschiderea festivalului şi concursul de muzică vor avea loc luni, 11 mai, de la ora 19. Marţi, 12 mai, de la ora 18 se va desfăşura secţiunea teatru.
Miercuri, 13 mai de la ora 19 va fi gala şi festivitatea de premiere, urmată de un recital marca Ducu Bertzi şi spectacolul „Homo Ludens”, avându-i în distribuţie pe Ana Crețu și Voicu Aaniței, studenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti – secţia actorie.

Juriul care va evalua prestațiile concurenților este format din: Daniela Nane, Mircea Rusu, Ducu Bertzi, Virgil Ianţu, Adrian Despot şi Ionela Neagoe – director adjunct al Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”. Preşedintele juriului este prof. Victor Ioan Nicolae – director al Colegiului National „Gheorghe Lazãr”, iar Preşedintele de onoare este Anda Pittiş.
Trupa câştigătoare a Marelui Trofeu la secţiunea teatru îşi va juca spectacolul pe scena Teatrului Excelsior. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Festivalul naţional de arte pentru liceeni „Florian Pittiş”
îşi propune să aducă un omagiu lăzăristului Florian Pittiş, să încurajeze iniţiativele tinerilor şi să îi sprijine pe aceia care doresc o carieră în domeniul scenei.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: