Aer de epocă la Timișoara

Date:

Retroparada Primăverii

Timișorenii care s-au plimbat sâmbătă dimineața prin centrul orașului au putut simți aerul unor epoci demult apuse. „Retroparada Primăverii” a adus în Piața Victoriei, timp de două ore, cele mai frumoase mașini de colecție. Evenimentul a fost organizat de Retromobil Club România și a ajuns la cea de-a treia ediție.

Retroparada Primăverii1

30 bijuterii pe patru roți, dar și motociclete au putut fi admirate atât de pasionați, cât și de oamenii simpli. „În Timişoara va fi o ediţie internaţională. Pe lângă cele 21 de vehicule deţinute de bănăţeni, vor participa şi 9 maşini din Ungaria”, declară reprezentantul Retromobil Timiş, Vlad Capotescu. Au venit cu bijuteriile din dotare colecționari din tot Banatul: Jimbolia, Sânnicolau Mare sau chiar Reșița. Cu toate că în centrul atenției, ceruite și lustruite, au fost mașini marca Ford, Austin, Fiat sau Bentley, oamenii au putut admira și mărci românești precum Dacia sau ARO IMS. Curioșii s-au înghesuit să imortalizeze în fotografii mașinile de poveste; cei mai încântați au fost cei mici, care i-au convins pe proprietarii „pieselor” de colecție să intre în unele dintre ele, în timp ce adulții le studiau atenți de pe margine. Colecționarii ajung să investească într-o astfel de „minune” sume ce ajung chiar și la ordinul miilor de euro. Unul dintre proprietarii unui asemenea vehicul, timişoreanul Aurel Perianu, a prezentat la expoziţie o motocicletă Jupiter 4, din 1983, dar şi o Dacia 1300, din 1972. „Un prieten a vrut să arunce motocicleta. Am luat-o eu şi am recondiţionat-o. Am investit cam 600-700 de euro, pentru că a trebuit să achiziţionez şi un ataş”, precizează bărbatul.

Retroparada Primăverii2

Cea mai veche mașină din cadrul expoziției a fost un Fiat din 1939, al domnului city-manager Sorin Drăgoi. Florin Criste și-a adus Austinul fabricat in 1947, însă planuiește să-l vândă. Motivul? Are nevoie de bani să-și termine de construit casa. „Am cumparat-o din Belgia, de la firma Austin, a fost recondiționată. O vând ca să termin de ridicat casa, e mai importantă locuința ca mașina. Am mai vândut alte 2, am 13 acasă”, ne-a spus colecționarul, care speră să-și vândă Austinul alb cu 10.000 de euro.

După ce s-au lăsat admirate, mașinile nobile au pornit pe străzile oraşului, pe traseul Piața Victoriei – Piața Maria – Bd. 16 Decembrie – Calea Șagului – Bd. Liviu Rebreanu – Calea Buziașului – Castel Royal Moșnița Nouă. „Parada se desfășoară pe vreo 3 kilometri. Am ales bulevardele mari, ca să mergem pe banda întâi, să nu stresăm pe nimeni în trafic”, au mai spus organizatorii.

Retroparada

Retroparada Primăverii

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...