Elena Gheorghe va avea o nunta traditional machedoneasca

0
1077

 Elena Gheorghe va petrece la sfarsitul acestei saptamani una dintre cele mai emotionante zile din viata ei:  cununia religioasă cu logodnicul său, Cornel dar si botezul băieţelului ei, Nicholas. Evenimentul va avea loc in Bucuresti (“Jubile The Ballroom” din zona Decebal) si va fi o nunta traditional machedoneasca.

Ce traditii vor fi la nunta Elenei?

Elena alaturi de cele domnisoare de onoare  vor pregăti un aluat special, o turtă specifică aromânilor, pe care o vor coace şi o vor împărţi mai apoi invitaţilor. Nasul celor doi insuratei (Elena si Cornel) va fi Nicu Gheara, ce va trebui să facă hlambura. Acesta trebuie să coase un steag specific machedonesc căruia îi va pune 3 mere roşii în vârf şi pe care  îl va dansa într-o horă în care mirii nu au voie să participe. Obiceiul este ca hlambura să se fure iar naşul trebuie să o răscumpere cu bani.

La nunta Elenei vor fi peste 100 de invitati ce vor fi serviti cu tradiţionala pită machedonească.

“Pita este nelipsită la nunţile noastre machedoneşti. Este un fel de plăcintă, cu foi in care se pun diverse umpluturi (brânză, praz)” , povesteşte Elena.

Formaţia “Steaua Di Vreari”, cu care solista a colaborat pentru albumul machedonesc “Lilicea Vreariei” şi ansamblul de dansatori “Pilisterlu” vor întreţine atmosfera petrecerii.

[pro-player width=’540′ height=’440′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=W1q3SEDaBco[/pro-player]

foto:vedeta.ro

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: