Editarea continutului video a devenit si mai usoara pentru posesorii de linux

Date:

Pitivi-a-free-and-open-source-video-editor-for-LinuxEditarea continutului video pe linux a fost dintodeauna un minus al acestui sistem de operare pentru mine dar si pentru alti pasionati de editarea video. Mai nou se pare ca a aparut PiTiVi un software care conceput si pentru linux.

pitivi_render-linuxCu toate ca exista software pentru linux, dar mai mult pentru linia profesionala, unde si licenta software isi spune cuvantul, asadar PiTiVi fiind un software mai mult pentru acasa, nu atinge nicio ramura profesionala. Totul la pachet pentru a putea lucra gratuit cu un software de editare video. Chiar daca vorbim de linux programul se comporta ca unul normal, avand un timeline si mai multe tool-uri pentru a putea edita in stilul tau video-ul la care lucrezi.

Pentru partea de randare, PiTiVi iti ofera setari de export video complex, de la rezolutii mici in cazul in care pc-ul de pe care lucrezi nu este destul de performant, pana la export full hd. Bineinteles pentru a exporta HD este nevoie de ceva specificatii mai puternice pentru a putea face fata exportului HD, si aici vorbim de un export la 8-12Mbps, unde si placa video are un cuvant de spus la procesare.

Imi plac aparitiile software care sunt multiplatform, care functioneaza corespunzator pe cele 3 platforme cunoscute, aici ma refer la Windows, Mac si Linux.

Mai multe informatii despre PiTiVi, se gaseste aici

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
DIGITALhttp://www.revistaomf.ro
Blogger pasionat de Tehnologie, IT, fotografie si videografie. Scriu in categoriile: Film si IT&Games, prezent in online de 15 ani, in prezent atentia indreptata catre optimizarea SEO si Social Media. Foarte atent la detaliu, cred ca sunt putin perfectionist! Online pe www.revistaomf.ro
spot_imgspot_img

More like this
Related

În cât timp se recuperează investiția în panouri solare?

Atunci când cineva alege să investească în panouri solare,...

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...