Doua premiere in exclusvitate: Torta Vie si Spaghete cu capsuni

0
844

Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH

Joi seara, la Sala Union a Cinematecii Romane au fost prezentate premierele in exclusivitate a doua noi productii cinematografice romanesti: scurtmetrajul de fictiune Torta Vie, in regia lui Catalin Leescu si lungmetrajul Spaghete cu capsuni in regia lui Dan Staiculescu.

A fost cel de-al noualea eveniment din cadrul KINObservator-ului, program organizat de Arhiva Nationala de Filme – Cinemateca Romana in Colaborare cu revista „Observator Cultural”, este al cincilea din 2013, dupa cele dedicate filmelor Rocker de Marian Crisan, Killing Time de Florin Piersic Jr., Pozitia Copilului de Calin Petre Netzer si Domestic de Adrian Sitaru.

„Torta Vie” este un scurtmetraj de fictiune! Ce se poate intampla atunci cand doua povesti de dragoste, ambele aflate in situatii-limita, se intalnesc intr-un taxi condus de un personaj pe cat de hotarat pe atat de iresponsabil!?

Cat despre lungmetrajul „Spaghete cu capsuni”, este un lungmetraj documentar. O calatorie printre romanii care si-au gasit o a doua patrie in strainatate, cautand un loc de munca si o viata mai buna. Subiectul este schimbarea; ce i-a schimbat pe cei plecati la munca in strainatate.Cum au reusit sa se schimbe voluntar sau nu si, care este relatia acestora cu cei de acasa.

Va asteptam la Sala Union pentru a viziona cele doua premiere, saptamana viitoare in fiecare zi de la ora 17:30.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: