„Despre oameni şi melci“, premiera la nivel national

0
881
credits Adi Marineci

credits Adi Marineci

Filmul  „Despre oameni şi melci“ este poate cea mai asteptata productie romaneasca a acestei   toamne, atat prin prezenta unor actori de top ( Monica Barladeanu si Andi Vasluianu) cat si pentru  regizorul  Tudor Giurgiu care ne-a surprins in mod placut la fiecare premiera. In ciuda faptului ca subiectul este legat tangential de perioada comunista, prin prisma faptului ca actiunea este plasata la inceputul anilor `90, filmul este o comedie spumoasa cu un scenaiu inedit.

Scenariul este semnat de Ionuț Teianu, care in prezent locuieste  în Franța (din 1991)  absolvent al  Universitatii  de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul coloanei sonore a filmului.

Actori romani in distributie: Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunţeanu

Actiunea filmului este plasata in anul 1992 la Fabrica ARO de la Campulung Muscel. Fabrica ce urmeaza sa fie cumparata de o firma din Franta si transformata in  într-o crescătorie de melci. Situatie in care majoritatea angajatilor vor fi concediati. Unul dintre muncitori propune o solutie inedita sa salveze fabrica….donarea de sperma.

Filmul va fi prezenat în prima săptămână în 22 de oraşe, pe aproximativ 40 de ecrane in prezenta actorilor principali si a regizorului.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: