Cum sa ramanem creativi?!

Date:

Mergem pe strada ne izbim de creativitate, rasfoim o carte citim creativitate, privim un tablou vedem creativitate, vizionam un spot publicitar observam creativitate si cu siguranta exemplele pot continua. Asadar, conceptul de creativitate exista in orice domeniu, desigur poate ramane la nivel mediocru sau poate ajunge la nivel de arta.

Dar ce este creativitatea? La nivelul simtului comun este un proces mental si social care implică generarea unor idei sau concepte noi, sau noi asocieri ale mintii creative intre idei sau concepte existente.

In zilele noastre a fi creativ este o misiune destul de grea si in acelasi timp este o necesitate a acestui mileniu. Nu se rezuma numai la generarea de idei, ci se pliaza pe o cercetare anume, pe un public anume, pe o strategie anume, pe obiective anume. Pe scurt creativitatea insemna gasirea celei mai bune solutii pentru o problemă data, indiferent de mijloace, dar cu realizarea obiectivelor. Orice persoana este capabila sa indeplineasca sarcini  care cer creativitate, in fiecare din noi exista acest potential de a fi creativ, insa creativitatea depinde de anumiti factori: talent, experienta, abilitatea de a gandi in mod diferit, capacitatea de a face asocieri, cat si de a intelege contextul pietei cat si psihologia comportamentului uman. Nu putem vorbi de creativitate fara a cunoaste contextul socio-cultural, sau  fara a cunoaste dinamica pietei.

De cate ori nu ne-am intrebat cum sa gasim o idee creativa care sa ne scoata din impas ? Sau ce  fel de mediu inconjurator este  necesar pentru a ne veni ideile creative ? Cum pot liderii sa sustina procesul creativ si sa stimuleze creativitatea la locul de munca ? Cum putem trece peste anumite bariere de gandire ?
Pentru cei care continua sa se intrebe, pentru cei care doresc sa-si dezvolte potentialul de creativitate, cat si pentru cei care doresc sa ramana vesnic creativi va invit sa urmariti urmatorul clip : 29 ways to stay creative.

[pro-player width=’520′ height=’420′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=_1E4aeCTg7s[/pro-player]
Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
spot_imgspot_img

More like this
Related

În cât timp se recuperează investiția în panouri solare?

Atunci când cineva alege să investească în panouri solare,...

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...