Cum să îți îmbunătățești performanța laptopului tău fără să cheltuiești o avere

Date:

A avea un laptop lent poate fi extrem de frustrant, mai ales atunci când ai nevoie ca acesta să funcționeze rapid și eficient. Din fericire, există câțiva pași simpli pe care îi puteți lua pentru a îmbunătăți performanța laptopului fără a cheltui o avere.

În primul rând, asigurați-vă că laptopul este curat de orice dezordine sau aplicații inutile care ar putea bloca procesorul. Dezinstalarea oricăror programe pe care nu le utilizați des sau care nu sunt compatibile cu sistemul dvs. poate ajuta la eliberarea resurselor și la îmbunătățirea vitezei dispozitivului.

În plus, rularea regulată a curățării discului este o modalitate ușoară de a elimina fișierele și modulele cookie în exces care ar putea încetini.

O altă modalitate de a îmbunătăți vitezele laptopului este prin modificarea setărilor de putere, astfel încât acestea să fie optimizate pentru performanță, mai degrabă decât pentru economisirea bateriei.

1. Curăță laptopul de praf și murdărie

Recent am decis să-mi curăț laptopul de praf și murdărie. Acesta este ceva ce am amânat de ceva vreme, deoarece nu eram sigur care este cea mai bună metodă.

După câteva cercetări, am aflat că o simplă cutie de aer comprimat poate fi folosită pentru a elimina orice praf sau murdărie acumulată în timp. Înarmat cu aceste cunoștințe, m-am apucat să-mi curăț laptopul.

La început, a fost dificil să manevrez prin toate crăpăturile fără a deteriora nimic, dar în cele din urmă am câștigat controlul cutiei și am aruncat în aer orice resturi din interiorul laptopului meu.

Ceea ce m-a surprins plăcut este cât de repede a funcționat – în câteva minute întregul meu computer a fost liber de praf și murdărie! Apoi, am aplicat o soluție specială de curățare pe o cârpă moale și am șters fiecare centimetru din suprafața laptopului până când nu au mai rămas urme în urmă.

2. Opțiuni de optimizare a sistemului de operare

Când vine vorba de optimizarea sistemului de operare, există mai multe opțiuni disponibile. Pentru unii utilizatori, cea mai bună cale este să meargă cu o soluție personalizată creată special pentru nevoile lor individuale.

Acest lucru este excelent pentru utilizatorii experimentați care înțeleg toate complexitățile sistemului lor și modul în care fiecare componentă interacționează între ele. Pe de altă parte, pentru utilizatorii începători de computere există o mulțime de soluții de optimizare mai simple care pot fi implementate cu ușurință.

Cea mai populară opțiune este utilizarea software-ului de optimizare a calității pentru a efectua întreținerea de rutină a computerului, cum ar fi defragmentarea hard disk-urilor sau ștergerea memoriei cache pentru a accelera timpul de procesare.

În plus, există și diverse setări în cadrul unui sistem de operare care pot fi modificate pentru a obține o performanță mai eficientă a mașinii dumneavoastră.

3. Înlocuiește hard disk-ul cu un solid state drive (SSD)

Actualizarea hard diskului la o unitate SSD a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat cu privire la computerul meu. A îmbunătățit considerabil viteza și performanța atunci când vine vorba de pornirea sistemului și de încărcare a aplicațiilor.

Înainte de actualizare, deseori întâmpinam probleme cu programele care se deschideau pentru totdeauna sau se blocau complet. Acum că am instalat un SSD, aceste probleme aparțin trecutului.

De asemenea, apreciez cât de mult mai silențios este laptopul meu acum că i-am înlocuit hard disk-ul tradițional cu un SSD, deoarece nu mai produce niciun zgomot de la platourile care se rotesc.

Tehnologia din spatele SSD-urilor este destul de uimitoare în ceea ce privește capacitatea de a stoca cantități mari de date fără a avea părți în mișcare, cum o fac hard disk-urile obișnuite, ceea ce contribuie la creșterea vitezei lor decât omologii lor.

4. Adaugă mai multă memorie RAM

Adăugarea mai multor memorie RAM la un laptop poate fi un upgrade incredibil de util pentru utilizator. Poate duce la timpi de încărcare mai rapidi și la performanțe mai bune atunci când faceți mai multe sarcini sau rulați software mai solicitant.

Majoritatea laptopurilor nu sunt vândute cu suficientă memorie RAM pentru a rula tot ceea ce utilizatorul și-ar putea dori, așa că este necesar să faceți un upgrade.

Cu toate acestea, înainte de a face orice achiziție majoră, este important să vă asigurați că laptopul este compatibil cu orice tip de RAM pe care doriți să îl adăugați.

Majoritatea laptopurilor moderne folosesc stick-uri de memorie DDR4, care vin în diferite dimensiuni, în funcție de ceea ce recomandă producătorul pentru modelul lor particular.

Odată ce ați identificat tipul de RAM de care aveți nevoie și v-ați asigurat că laptopul este compatibil, procesul de instalare ar trebui să fie relativ simplu.

În funcție de cât spațiu suplimentar este disponibil în computer, poate fi necesar să fie introduse un singur stick sau mai multe stick-uri în sloturile respective de pe placa de bază.

5. Optimizarea programelor și eliminarea junk-ului

Optimizarea programelor și eliminarea deșeurilor de pe laptop poate fi una dintre cele mai eficiente modalități de a crește performanța acestuia. Un loc bun pentru a începe este cu programele neutilizate care ocupă spațiu pe hard disk.

Dacă există programe pe care nu le-ați folosit de mult timp, probabil că este timpul să le dezinstalați pentru a elibera memorie și pentru a îmbunătăți performanța generală. În plus, software-ul sau aplicațiile învechite ar trebui, de asemenea, eliminate pentru ca laptopul să funcționeze fără probleme.

În continuare, este important să ștergeți toate fișierele inutile de pe hard disk, cum ar fi filme, muzică și fotografii care ocupă spațiu pe disc și încetinesc viteza de procesare.

Este o idee bună să creați un dispozitiv de stocare extern, astfel încât să nu fie nevoie să ștergeți aceste fișiere în întregime, dar să le păstrați organizate departe de sistemul dvs. principal.

6. Reducerea rezoluției ecranului și a efectelor vizuale

Rularea unui laptop cu rezoluție mai mică și efecte vizuale poate face o diferență enormă în performanța acestuia. Schimbând setările de pe computerul meu, am observat o creștere a vitezei și o experiență generală mai bună a utilizatorului.

Am început prin a reduce rezoluția afișajului laptopului meu la 1024×768 în loc de 1280×800 nativ. Acest lucru a redus solicitarea procesorului, ceea ce i-a permis să ruleze mai repede.

De asemenea, am dezactivat orice programe animate inutile sau efecte vizuale care rulau, cum ar fi Aero Peek sau Windows Flip 3D. Chiar dacă aceste opțiuni sunt plăcute, ele taxează resursele sistemului meu și încetinesc semnificativ performanța acestuia.

Diferența a fost extraordinară! Laptopul meu rulează acum mai repede în mai multe aplicații, făcându-mă mult mai productiv pe parcursul zilei.

7. Înlocuirea bateriei

Înlocuirea bateriei unui laptop poate fi o modalitate excelentă de a crește performanța. Majoritatea bateriilor de laptop încep să se degradeze după aproximativ doi ani de utilizare, ceea ce limitează cantitatea de energie disponibilă pe computer și poate duce la performanțe lente.

Având o baterie nouă cu capacitate maximă de putere poate face toată diferența în cât de repede se încarcă și rulează programele, asigurând că utilizatorul are o experiență plăcută în timp ce lucrează sau joacă jocurile preferate.

Înlocuirea bateriei este relativ simplă, deoarece majoritatea producătorilor oferă instrucțiuni despre cum să o faci singur sau o poți duce la un centru de service autorizat pentru asistență.

Este important să vă asigurați că achiziționați tipul corect de baterie pentru modelul dvs. de laptop, astfel încât să aveți acces la toate caracteristicile acestuia și să nu provocați daune din cauza utilizării unei piese incompatibile.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
DIGITALhttp://www.revistaomf.ro
Blogger pasionat de Tehnologie, IT, fotografie si videografie. Scriu in categoriile: Film si IT&Games, prezent in online de 15 ani, in prezent atentia indreptata catre optimizarea SEO si Social Media. Foarte atent la detaliu, cred ca sunt putin perfectionist! Online pe www.revistaomf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...