„Comedie pe intuneric” la Arcub

2
610

Nu stim daca cei de la Arcub au probleme cu plata energiei electrice si de aceea au pus aceasta piesa in scena pentru a face economie la curent, cert este ca ne asteapta in data de 30 aprilie la o portie de cultura.

Piesa de teatru „Comedie pe intuneric” se va juca sambata seara la Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti, intrarea fiind moka, cum imi place mie sa spun sau libera cum spun ei. Oricum am spune-o este cert un singur lucru : nu platim bani :))

Textul este semnat de Peter Shaffer, în regia lui Cristian Dumitru, iar protagoniştii sunt: Anda Caropol, Cornel Ciupercescu, Viorel Comănici, Tiberiu Păun, Vlad Jipa, Viorica Bantaş şi Cristina Florea.

Scenografia: Raluca Ştefan

Traducerea: Dorin Dron

Sculptorul Brian Miller şi logodnica sa, Carol, au pus la cale o întâlnire cu scopul de a-i impresiona pe tatăl lui Carol, fost militar de carieră, şi pe milionarul Georg Bamberger, care, speră ei, va cumpăra din operele de artă create de Brian, asigurându-i acestuia faima şi stabilitatea materială. Lucrurile nu decurg însă nici pe departe aşa cum fuseseră plănuite, fiindcă în întunericul care se lasă brusc peste personaje, confuziile şi surprizele se ţin lanţ, culminând cu apariţia fostei logodnice a lui Brian.
Efectele vizuale domină spectacolul căci personajele, aflate într-o perpetuă stare de agitaţie, se împiedică, răstoarnă mobile, bâjbâie, merg de-a-ndăratelea, se caută unul pe celălalt. O comedie savuroasă, inedită, piesa lui Peter Shaffer ne reaminteşte cu originalitate că neprevăzutul ne pândeşte şi că oricare dintre noi am putea fi oricând prinşi într-o „comedie pe întuneric”.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: