Arta|”Insulele magnetice” de Aurel Tar

Date:

Intr-o cultura de consum in care inclusiv referintele culturale sunt aranjate si intra in competitie direct pe rafturile de supermarket sau de giftshop, artistul Aurel Tar cauta procedee personale de a grefa arta contemporana in retele de librarii si cinematografe, organisme muzeale, supermarket-uri si mall-uri. Frigiderul cu lucrari de arta face parte din proiectul „Insulele magnetice” si continua seriile de interventie culturala in spatii alternative, dupa „Ultraperiferic Art Corner” si „THE…”.

Proiectul „Insulele magnetice” (Magnetic Islands) al artistului Aurel Tar trateaza subiecte ale amestecurilor culturale si se declina in diferite interventii culturale derulate in spatii publice. Tar se opreste asupra detaliilor interactiunilor si mixajelor culturale ale globalizarii. In cazul lui, intalnirile neasteptate sunt intre scoala lui Titian, prerafaeliti si o aeronava de tip Boeing*.

Artistul ia in considerare faptul ca timpul impartasit cu piesele originale ale operelor de arta intr-un muzeu sau intr-o expozitie este de pana la cateva minute. Insa timpul petrecut cu reproducerea operei de arta pe un magnet de frigider este mult mai important ca durata si ca prezenta a sa in cadrul domestic al cotidianului zilnic. Suvenirele sunt trofeele care raman in urma vizitarii unui muzeu sau spatiu cultural. Iar, dintre ele, magnetii pe frigider ocupa un loc important. Pana la urma, frigiderul functioneaza ca un „white cube” exterior, un „recipient” perfect pentru lucrari de arta.

Asa ca artistul Tar invita publicul sa intre in posesie si sa ramana in prezenta unor magneti care reproduc exact lucrari de-ale sale (acrilic pe panza, acrilic pe foam). Mai mult, Tar s-a hotarat sa intervina in fluxul industrial al magnetilor produsi si sa incerce sa ii „recupereze”: fiecare magnet de frigider este semnat manual, astfel artistul putand oferi lucrari de autor: magnetii semnati.

Lucrarile reproduse pe magneti vor fi prezente in mansarda Carturesti Verona, un spatiu dedicat designului romanesc:  ROD (Romanian Design).

Artist: Aurel Tar
Loc: Carturesti Verona, Str. Arthur Verona, 13-15, Bucuresti | mansarda ROD
Data: vineri, 18 mai 2012, de la 18.30

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...