Recenzie – America, Venim o comedie filmata la New York

Date:

Filmul regizat de Razvan Vanescu a intrat incepand de ieri in cinematografe si speram ca va atrage publicul in salile de america,venimcinema. Din distributia comediei fac parte: Adrian Vancica și Gheorghe Ifrim ( Las Fierbinti ) Mihai Călin (Train de Vie, Eu sunt Adam, Second Hand), Ion Sapdaru, Tania Popa, Ioana Blaj, Alexandru Bindea și Oana Ioachim. In mare parte acest film a fost filmat la New York, insa multe scene ma duc cu gandul ca au fost filmate “pe repede inainte” pe strazile metropolei americane intr-un soi de homemade cinema. Filmul dureaza 90 de minute si este un proiect câştigător la concursul CNC, sesiunea decembrie 2010 – ianuarie 2011.Credit alocat – 700.000 RON. Scenariul: Oana Ioachim si Rzvan Savescu, Producator: Tudor Giurgiu
Subiectul filmului: America, Venim
Ideea e simpla: o trupa de actori din provincie (Targoviste ) ajunge prima data la New York pentru a prezenta o piesa in cadrul unui proiect cultural cu autoritatile romane din New York. Situatiile comice incep inca din debutul filmului, atunci cand ne sunt prezentate personajele. Unul dintre membri trupei refuzand sa urce in avion din cauza unei crize de panica.
Totul se intoarce cu susul in jos in momentul in care trupa primeste o oferta de nerefuzat de la un impresar “american” pentru a sustine un mini turneu. Conditiile de transport si cazare, publicul ce il astepta pe Florin Piersic si teapa pe care impresarul le-o da actorilor reprezinta tot atatea subiecte de a crea situatii umoristice in scenariu.

Filmul inspirat din realitate..

Multi actori consacrati in tara relateaza despre situatii in care actori de “mana a doua” pozeaza in vedete in comunitatile de romani sau despre organizatorii de spectacole neseriosi care inconjoara aceasta lume. Mai mult decat atat, filmul prezinta cu umor situatia actorului din Romania; obligat sa se “vanda” ieftin oriunde doar ca sa poata castiga “ceva” din aceasta meserie.

America, venim! – Trailer

Ioana Blaj joaca rolul tinerei aspirante in tara tuturor posibilitatilor….

Ioana reprezinta “pata de culoare” din aceasta distributie, astfel ca tanara actrita din trupa de provincie profita de ocazia de a fi ajuns in America pentru a ramane in state pentru a-si incerca norocul in cetatea filmului
Actorii ce fac senzatie pe micul ecran si starnesc aplauze in salile de Stand Up Comedy ne demonstreaza ca pot face comedie de buna calitate si intr-un lung metraj cu un subiect inedit si care a permis scrierea multor scene haioase. Un alt punct de interes il constituie participarea speciala a celebrei actrite de origine croata, Mira Furlan, stabilita in prezent in Los Angeles. Actrita a avut roluri principale in peste 25 de productii cinematografice semnificative, printre care mentionam filmele din seria Babylon 5, precum siTata in calatorie de serviciu.

Vizionare cu 8 spectatori ..

Situatia cinematografelor ce sunt amplasate in afara mall-urilor este dramatica din mai multe puncte de vedere: Pe de-o parte lipsa investitiilor in infastructura salilor si lipsa promovarii duce la aceasta situatie: Sali aproape goale. In ciuda acestei situatii de la Cinema Corsa, filmul este sustinut de Grand Cinema & More din Mall Baneasa, astfel sper ca numarul spectatorilor sa creasca prin acest aport.
Concluzie: Filmul este laudabil din mai multe puncte de vedere; dar ma rezum la un singur aspect; mi-a schimbat starea de spirit, am ras authentic si nu am intalnit acele clisee obositaoare din filmele romanesti.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)
spot_imgspot_img

More like this
Related

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...

Zile şi Nopţi, noul single al lui Pepe alături de Nico

Nico şi Pepe lansează o piesă nouă, "Zile şi Nopţi" iar restul se rezolvă...