Filmul saptamanii la cinema: PAIN AND GAIN.

Date:

pain and gain

 

 

 

 

In acest week-end, pe marile ecrane din Romania isi face aparitia noua pelicula regizata de Michael Bay, Pain and Gain/Trage tare si te scoti (2013), regizorul unora dintre cele mai bune filme de actiune facute vreodata (The Rock (1996) – unul dintre preferatele mele, The Island (2005), Bad Boys 1 si 2 (1995, 2003) etc.). La prima vedere, filmul ar putea sa de-a de inteles ca este unul tipic, legat de lumea culturismului, avand in vedere si distributia impresionanta, printre care ii amintim pe Mark Whalberg sau Dwayne “The Rock” Johnson. Am putea spune ca este  asa, dar faptele stau cu totul diferit…

 

 

Pain and Gain – Trailer Oficial.

 

 

 

 

De fiecare data cand auzi Michael Bay, nu iti vine in cap decat un lucru: actiune in cel mai pur si nebun stil posibil. Adevarul este ca acest regizor a facut si face in continuare istorie la Hollywood, chiar daca unele dintre ultimele sale proiecte nu au fost chiar pe gustul criticii (n.r. seria Transformers), dar a cucerit lucrul care era cel mai important pentru un film: publicul. Noua sa pelicula, in momentul in care a fost lansat primul trailer, mi-i s-a parut un pic… ciudata, dat fiind faptul ca aproape nu puteai distinge mai nimci din actiune, exceptand o fraza de la inceputul lui: bazat pe fapte reale. Insa cu urmatoarele trailere, lucrurile au fost mai clare, avand o actiune si scene de intensitate mult mai bine lucrate si care au inceput sa starneasca curiozitatea.

 

 

 

Aceasta pelicula, dupa cum am mentionat, nu este despre lumea culturismului, ci mai de garba de un live-motiv pe care il are orice tanar dornic sa aibe o viata linistita: visul american. Iar pentru acest fapt, cei trei protagonist (Mark Whalberg, Dwayne “The Rock” Johnson si Anthony Mackie) vor recurge la cele mai neasteptate si ilegale metode de a se imbogatii peste noapte: vandalizarea unui mafiot sus-pus din Los Angeles-ul anilor ’90. Desigur, de aici actiunea si scenele de umor se vor imbina foarte bine, dat fiind faptul ca Michael (n.r. regizorul) nu se sfieste sa implice masini explodand, curse de barci cu motor sau raiduri de gloantr zburand prin ziduri sau geamuri.

 

 

 

Imediat dupa lansarea filmului in Statele Unite (26 aprilie), a aparut si primul scandal, dat fiind faptul ca filmul se bazeaza pe fapte reale, motiv pentru care cei care au fost implicati in acele evenimente prezentate in film spun ca regizorul a musamalizat personajele principale, facandu-i din infractori… adevarti eroi. Replica regizorului nu a intarzita sa apara, spunand, ca trebuie sa vezi inainte filmul si apoi sa decizi daca acest lucru este adevarat sau nu. Insa toata aceasta “campanie” a prins bine filmului, devenind peste noapte un nou succes de casa pentru cariera regizorului, dar si a actorilor, cu incasari de peste 25 mil. $ in primul week-end de lansare, acoperind astfel si bugetul estimat productiei. Se pare ca reteta de implicare a grupului The Rock/Whalberg a mers de minume, cei doi nefiind la prima colaborare, prima lor aparitie fiind in succesul The Other Guys (2010), in care cei doi interpretau doi polististi atipici. Desigur, ca in aceste zile a fost vehiculat un nou zvon in ceea ce-i priveste pe cei doi, si anume ca Michael Bay, care pregateste in aceste zile noul Tranformers, a declarata ca Whalberg (care va fi personajul principal din film) nu a fost prima sa optiune, ci… The Rock, insa acesta din cauza programului sau incarcat cu noua pelicule, Hercule (ce va apare in 2014), a renuntat la proiect , lasand cale libera prietenului sau, care era deja dornic de a apara in aceasta nou serie. Adevarat prietenie, nu?!

 

 

 

pain and gain 2Pentru rolurile lor, atat Whalberg cat si The Rock au avut un regim de antrenamente la sala de forta mult mai intens ca niciodata, reusind sa puna fiecare 45 de kg de masa muscular, pentru a intra cat mai bine in pielea personajelor interpretate, si anume, antrenori de fitness. Daca The Rock vine direct din lumea culturismului si a wrestlingului, unde forta fizica este necesara (nu atat cat vedem noi la TV), Whalberg in schimb a trebuit sa isi reia antrenamentele pe care l-a solicitat si pentru rolul din The Fighter (2010), unde pentru a intepreta rolul lui Micky Ward, un boxeur profesionist, a trebuit sa isi dezvolte foarte mult masa musculara, lucru evidentiat si pe marile ecrane.

 

 

 

Poate pentru moment singurul edificiu al acestui film pentru publicul roman este titlul tradus, care sincer nu stiu cat de mult ii va interesa pe multi cinefili (n.r. Trage tare si te scoti), fiind o optiune nefavorabila de a atrage publicul in salile de cinema, dar despre asta vom vorbi intr-un articol viitor. Din distributia peliculei mai fac parte Tony Shalhoub, Ed Harris sau Ken Jeong, interpretul simpaticului mafiot corean, Dl. Chow, din seria The Hangover, serie care isi lanseaza ultimul capitol in acesta vara, in data de 31 mai 2013.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)
spot_imgspot_img

More like this
Related

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...

Zile şi Nopţi, noul single al lui Pepe alături de Nico

Nico şi Pepe lansează o piesă nouă, "Zile şi Nopţi" iar restul se rezolvă...