Recenzie – 300: Rise of an Empire

0
4658

După colosala înfruntare de la Termopile, regele Xerxes ( Rodrigo Santiago )  continuă consolidarea puterii imperiului persan, urmărind nemilos expansiunea teritoriului său şi dezvoltarea unei armate invincibile. Cu o flotă condusă de răzbunătoarea Artemesia ( Eva Green ), Xerxes îşi concentrează toată puterea pentru a-l opri pe generalul Temistocle ( Sullivan Stapleton ) care doreşte să unifice teritoriile greceşti. 300: Rise of an Empire a avut premiera în cinematografele din România pe 7 martie.

 

300: Rise of an Empire, regizat de Noam Murro,  este la fel de intens şi spectaculos precum primul film, dar mult mai bogat în violenţă, sângele curgând şiroaie din membrele soldaţilor.

În timp ce regele Leonidas ( Gerard Butler ) şi cei 300 de spartani se îndreaptă spre Termopile pentru a îl înfrunta pe regele Xerxes, pe apele mării Egee are loc bătălia dintre Temistocle şi Artemesia. Deşi sunt depăşiţi numeric de către persani, grecii reuşesc să le pună probleme acestora, generalul Temistocle dovedindu-se a fi un bun strategic, ceea ce o intrigă pe Artemesia.

Rodrigo Santoro este la fel de magistral în rolul lui Xerxes ca în prima parte, Eva Green este o prezenţă plăcută şi are un joc actoricesc de excepţie, iar Lena Headey revine în rolul reginei Gorgo şi are un impact puternic asupra ultimei bătălii.

Filmul surprinde plăcut prin grafica şi efectele sale, dar este de recomandat să vizionaţi întâi primul film, pentru a putea înţelege mai bine povestea.

O recomandare plăcută pentru weekend, un film ce vă va lăsa o impresie bună.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: