Ziua Mondiala a Teatrului

Date:

Cand ai fost ultima data la teatru?

In fiecare an, pe data de 27 martie, se celebreaza Ziua Mondiala a Teatrului. Evenimentul este organizat de catre Institutul International de Teatru si comunitatea mondiala din domeniu.

Ziua Mondiala a Teatrului a fost creata pentru prima data de catre Institutul International de Teatru in iunie 1961, la propunerea presedintelui Arvi Kivimaa cu ocazia celui de al 9-lea Congres International al Institutului, organizat la Viena. Sugestia lui Kivimaa a fost sustinuta de zona scandinava si a fost primita cu succes.

Din acel moment in fiecare martie, pe data de 27, sunt organizate diferite evenimente locale sau mondiale pentru a sarbatori momentul. Unul dintre cele mai importante obiceiuri pastrate este acela ca, la invitatia Institutul mentionat, o vedeta de talie mondiala sa transmita un mesaj ce se bazeaza pe propriile reflectii asupra teatrului, a culturii si a pacii. Primul astfel de mesaj a fost scris si transmis de catre Jean Cocteau (Franta) in 1962.

Personalitatea care transmite acest mesaj poate proveni din alt domeniu decat cel al teatrului, dar trebuie sa fie marcanta datorita personalitatii si realizarilor sale. Ea transmite un mesaj tradus in mai mult de 20 de limbi si citit pentru milioane de spectatori inaintea evenimentelor prilejuite de aceasta ocazie. Ziarele, radiourile si televiziune sprijina acest eveniment si transmit mesajul oamenilor din toate colturile lumii.

Iubitorii de teatru din Bucuresti vor putea sa se bucure de aceasta zi speciala prin spectacole precum “Mostenitoarea”, la Teatrul de Comedie, incepand cu ora 19:30; “Autobahn”, la Teatrul Metropolis, unde se va lansa si programul “Ziua independentilor la Teatrul Metropolis”; “Ma mut la mama”, la Teatrul Mic si multe altele.

Un eveniment special il reprezinta seria de concerte sustinute de Nicu Alifantis, la Teatrul Excelsior, care a inceput pe data de  26 martie, si se termina pe 28 martie.

In Sibiu, Ziua Mondiala a Teatrului este sarbatorita prin maratonul teatral “25 de ore de teatru non-stop”, iar in Arad prin spectacolul “Humpty Dumpty”, care va incepe la ora 19:00 si prin actiunea “Porti deschise”, care incepe in aceeasi zi, dar la ora 17:00.

Sursa: http://www.ghimpele.ro/

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...