Vernisaj | Mihai Topescu si Robert Koteles la Palatele Brancovenesti

Date:

          Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului va invita duminica, 14 aprilie, la vernisajul urmatoarelor expozitii: Mihai Topescu  “Sculptura I Sacrificiul”, Galeria Cuhnia, ora 15.30 si Robert Köteles “Centrum”, Galeria Casa Artelor, ora 17.00.PALATUL MOGOSOAIA-7

          Mihai Topescu unul dintre maeştrii consacraţi ai sticlei care creează, colaborează, expune în teatru la Craiova, de ani buni este de opt ori laureat a importante premii naţionale pentru opera realizată în sticlă, dar şi pentru performing urile filmate, devenite Lecţia de anatomie a sticlei.

Piesele lui imaginează o metaforă a teatrului care surprinde mecanismele absurde şi limitele lumii reale iar această teatralitate intrinsecă a lor, ca şi prezentarea naşterii lor, în foc, prin filmul proiectat în expunere, întregeşte impresia de lume închisă, capcană fără ieşire pentru suflet.

          Robert Köteles este unul dintre reprezentaţii marcanţi ai noii scoli artistice de la Timişoara, ivită după înfiinţarea Universităţii de Vest şi deci a profesoratului lui Constantin Flondor care prelungea  activitatea didactică a Liceului de arte de la Timişoara, de departe cea mai importantă instituţie de învăţământ artistic românesc din ultimele patru decenii. Spiritul liber al şcolii, deschis celor mai diverse investigaţii, dar şi rigoarea exemplară a modelelor –Berthalan, Flondor, Itten- sunt răspunzătoare pentru expresia bogată în abstract, pentru luminozitatea şi cromatica îndrăzneaţă a picturilor propuse deKöteles.

Sursa: Comunicat de presa

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)
spot_imgspot_img

More like this
Related

În cât timp se recuperează investiția în panouri solare?

Atunci când cineva alege să investească în panouri solare,...

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...