Unde iesim in weekend langa Bucuresti?

0
1564

Daca aveti chef de o „ieseala” ceva mai „linistita” si vreti sa va relaxati dupa o noapte agitata va recomandam o locatie care arata extrem de bine, iar in plus este incarcata de istorie. Ne referim aici la Palatul Mogosoaia, aflat desigur in localitatea ilfoveana Mogosoaia. Aici veti putea vizita muzeul,  in cadrul caruia sunt organizate periodic expozitii de arta, dar si concerte de muzica veche.

Mai mult decat atat, aici veti gasi o locatie perfecta pentru realizarea unei sesiuni foto „in natura”.  Trebuie sa precizez ca daca vreti sa faceti poze in muzeu este necesar sa achitati o taxa de 100 ron :d iar daca va multumiti doar sa il vizitati trebuie sa platiti un bilet de 5 lei.Dupa o plimbare relaxanta in gradina palatului Mogosoaia si dupa ce ati respirat aerul proaspat este foarte probabil sa vi se faca foame 😀 Puteti servi o masa relaxanta in curtea castelului ce este „dotat” si cu un restaurat cu bucate alese, cum se spune 😀

Date istorice:

Complexul conține clădirea propriu-zisă, curtea acestuia cu turnul de veghe, cuhnia (bucătăria), casa de oaspeți, ghețăria și cavoul familiei Bibescu, precum și biserica „Sfântul Gheorghe” aflată lângă zidurile curții. Palatul poartă numele văduvei boierului Mogoș care deținea pământul pe care a fost construit.

Palatul Mogoșoaia a fost în posesia familiei Brâncoveanu timp de aproximativ 120 de ani, trecând apoi în proprietatea familiei Bibescu.

Palatul a fost construit până în 1702 de către Constantin Brâncoveanu în stil arhitectural românesc renascentist sau stil brâncovenesc, o combinație de elemente venețiene cu elemente otomane, stil utilizat anterior și la un alt palat al domnitorului, construit de acesta la Potlogi. Lucrarea a fost terminată în ziua de 20 septembrie 1702, conform pisaniei de pe latura de răsărit a palatului. Data începerii construcției nu este cunoscută, dar se știe că Brâncoveanu a început să cumpere pământ în zonă din 1681.

 

 

sursa: wikipedia.org

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: