Spike, dezamagit de rap si industria muzicala

0
3119
spike interviu

spike interviuspike interviu

Spike a lipsit o buna perioada din peisajul rap, chiar daca l-am putut asculta pe diferite colaborari si a lansat clipuri. Artistul a stat cativa ani in umbra, insa in 2015 si-a propus sa ne arate Lumea lui Paul.

Spike: Daca nu mai fac asta, o iau razna

Materialul este relevant pentru momentul de fata, pentru stadiul industriei muzicale de acum. Artistul defineste industria muzicala ca fiind taras, se investesc foarte putini bani. Artistul a facut in primul rand pentru el noul album, Lumea lui Paul, fara sa aiba pretentia / asteptarea  sa castige banii din aceasta.

Videoclipul piesei „Încerc“ satirizează muzica actuală. De ce?

În primul rând, frustrarea. Nu neg asta. M-am apucat să fac şi clipuri şi atunci credeam că nu se fac clipuri, credeam că oamenii nu ştiu, nu au idei, mă gândeam că poate au amorţit toţi. E doar un business prost şi kitsch, în care se bagă foarte puţini bani. Lucrând în domeniul ăsta, după ce vezi cum funcţionează, cum decurge şi ce aşteptări ai tu de la un proiect în funcţie de posibilităţi, îţi dai seama că nimeni nu trage, e o letargie, o tristeţe. Sunt doar câteva cazuri bune, în care au fost OK şi artiştii, şi casele de producţie. Şi am vrut să fac un clip care să cuprindă toată nebunia asta într-un mod frumos şi cred că am reuşit.

Te mai regăseşti în peisajul muzical actual, după pauza pe care ai avut-o? 

Nu m-am regăsit niciodată în industria muzicală. Cum zicea prietenul meu Laur, Guess Who, nu m-am născut la locul potrivit. Mă resimt.

Dar cum vezi viitorul muzicii din România în general? 

Sper să se globalizeze rapid, să trecem mai repede de perioada asta de tranziţie. În România nu se investeşte la capitolul muzică. Românii au cultura mâncatului de pe azi pe mâine, crezi că se gândesc la muzică? Cumpără copiii, fetele, domnişoarele, în rest, oamenii din ţara asta nu ascultă decât ce se aude la radio.

Sursa; Adevarul

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: