Red Riding Hood (in traducere: Scufia Rosie)

Date:

Din categoria “Povesti pentru oameni mari”, iata ca avem un nou personaj care a trecut de stadiul de “little” si a devenit o domnisoara frumoasa, ce are parte de aventuri menite sa atraga, de aceasta data, atentia celor mari. “Scufita rosie” s-a transformat intr-o “Scufie” blonda de toata frumusetea, aflata la varsta la care padurea chiar poate fi considerata un “loc de joaca”… Nici Lupul nu mai e ce era odata! Pentru ca si el trebuia sa evolueze intr-un fel, acum nu e mai lupul pe care cartile de biologie il prezentau copiilor drept “sanitarul padurii”. Acum e Varcolac, un fel de versiune upgradata a celui de odinioara. Bunica e singura care a ramas, cat de cat, la fel ca pe vremuri. Adica, bunicuta cu ochii, urechile si dintii mari este, in continuare, personajul-cheie al povestii, sta tot singura, intr-o casa izolata si saracacioasa in padure, de unde tragem concluzia ca, la fel ca in realitate, si in basme, pensionarii o duc rau cu banii si societatea nu le acorda prea mare atentie, intrucat, in timp ce toate personajele au cunoscut o evolutie, bunica a ramas in acelasi stadiu. Pentru ca doamnele si domnisoarele sa aiba cu ce-si clati privirea si barbatii sa aiba modele aspirationale, personajele principale masculine intruchipeaza tiparul de erou modern, cu circumferinta brandului de 50 cm, dar sensibil si cu un pronuntat spirit de sacrificiu, in numele iubirii.

In mare parte, din vechea poveste au ramas doar numele personajelor, deja cunoscute publicului larg, ceea ce ne demostreaza inca o data ca, in ziua de azi, cea mai scurta cale spre succes si notorietate este de a te lega de numele unor “celebritati”!

Filmul a avut premiera in Romania pe 8 aprilie 2011. Regia ii apartine lui Catherine Hardwicke (creatoarea primei trilogii din patru parti, respectiv „Twilight” + „Red Riding Hood”). Asteptam cu nerabdare partea a cincea din „Twilight” sau a patra din „Twilight” si a doua din „Scufia Rosie” sau orice alta poveste cu bunaciuni si monstri!

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Articolul precedent
Articolul următor

1 COMENTARIU

  1. […] in vedere stilul sau tern si plat de a interpreta; dar, trendul e trend si nu ne putem abate! Daca „Scufia Rosie” (Red Riding Hood) imprumutase varcolacul din Twilight, „Alba-ca-Zapada” a imprumutat […]

Comentariile sunt închise.

spot_imgspot_img

More like this
Related

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...

Zile şi Nopţi, noul single al lui Pepe alături de Nico

Nico şi Pepe lansează o piesă nouă, "Zile şi Nopţi" iar restul se rezolvă...