Recomandari | Top 12 cele mai asteptate filme in 2013 (I).

0
756

Si iata ca am intrat si in ultima parte a lui 2012, un an fulminant din punct de vedere cinematografic, cu dezamagiri, dar si cu momente de extaz (lucruri ce le voi detalia si analiza intr-un articol viitor). Insa noul an ce va sosi se anunta de pe acum ca fiind unu cel putin la fel de interesant si de aceea am considerat ca sa va ofer o mostra din ceea ce vom viziona in cinema, grupata intr-un top 12 (calendaristic!) al celor mai asteptate filme in 2013.
Pentru inceput, primele 4 locuri ale topului sunt ocupate de:

1. Les Miserables – Mizerabilii (premiera Romania: 25.01.2013) – musical/drama.
Regie: Tom Hooper
Cu: Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Russell Crowe.

Filmul este o adaptare dupa celebrul roman omonim al lui Victor Hugo,ecranizat de nenumerate ori, insa de data aceasta noutatea este transpunerea sub conceptul unui musical cu accente dramatice. Povestea il are in prim plan pe Jean Valjean (Hugh Jackman), un puscarias aflat inca de tanar pe starzile pariziene si care este haituit de vesnicul dusman, ofiterul de politie Javert (Russell Crowe). Trailerul dezvaluie o compozitie muzicala de exceptie, machiajul fenomenal si jocuri actoricesti de exceptie… Deja este considerat de multi critici de specialitate ca fiind unul dintre filmele favorite si un candidat puternic la Oscar-ile 2013 la cele mai importante categorii (cel mai bun film, regie, actor/actrita in rol principal).

Trailer.

2. A Good Day to Die Hard (premiera Romania: 15.02.2013) – actiune.

Regie: John Moore
Cu: Bruce Willis, Jai Courtney, Patrick Steward.

Vesnicul erou aflat mereu in locul nepotrivit in momentul nepotrivit, politistul John McLane (Bruce Willis) se afla de aceasta data in Rusia si alaturi de fiul sau, Jack (Jai Courtney),vor lupta cot la cot impotriva mafiei rusesti, pentr a preveni un atac asupra unui depozit de arme nucleare. Vom avea parte de actiune, urmariri si explozii asa cum ne-am obisbnuit din seria Die Hard/ Greu de ucis si cu un Bruce Willis parca neimbatranit pentru rolul sau. Oare vom auzi pentru ultima oara celebra replica: “Yipeee Ki-Yay Mother F…..r!” ?

Trailer.

3. G.I. Joe: Retaliation – G.I. Joe: Razbunarea (premiera Romania: 29.03.2013) – actiune.

Regia: Jon M. Chu
Cu: Dwayne “The Rock” Johnson, Bruce Willis, Channing Tatum

Mult asteptata continuare a blockbuster-ului din 2009, G.I. Joe, trebuia sa aiba premierea mondial in luna iunie aa acestui an, insa in mai producatori au anuntat amanarea filmului pentru simplu fapt de a converti filmul la formatul tridimensional. In cele din urma s-a dovedit a fi fals acest lucru, adevaratul motiv fiind lipsa numarului de scene care il includeau pe Channing Tatum. Printre altele, povestea se continua din prima parte, prin tradarea si anihilarea gruparii militare G.I. Joe, insa fara success. In schimb, printre supravietuitori se afla si Roadblock (The Rock) care impreuna cu o parte din echipa si cu ajutorul veteranului fondator al grupului, Joe Colton (Bruce Willis) vor pleca pe urmele conducatorului Cobrei, inamicii de temut al G.I. Joe-ilor. Actiune, adrenalina, lupte cu katane pe crevase si stanci si nespus de multe explozii vor complete acest blockbuster care se anunta de acum foarte… incendiar!

Trailer.

4. Iron Man 3 – Omul de otel 3 (premiera Romania: 26.04.2013) – actiune.
Regia: Shane Black
Cu: Rober Downey Jr., Guy Pearce, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle.

Eroi benzelor desenate din Universul Marvel sunt reprezentati si in 2013 de unul dintre cei mai iubiti dintre ei, Iron Man, eroul de otel (reprezentant si al echipei Razbunatorilor – The Avengers) care va avea de data acesta de infruntat cel mai de temut si mai puternic dusman al sau de pana acum – The Mandarine (jucat de Sir Ben Kingsley). Atmosfera care reiese din trailer pare sa duca filmul catre o latura mai intunecata in relatarea povesti, preluat parca din The Dark Knight (2008), cel care a fost pionierul conceptului dark-hero-story (model preluat dupa cum am putut vedea si in reboot-ul din 2001 al Omului Paianjen – The Amazing Spider – Man (2012)). Insa producatorii recent au afirmat faptul ca filmul nu va avea o derulare a actiunii mult mai serioasa, ci va continua cel putin in acel mod, lasand de inteles ca nu vor sa strice atmosfera creata de precentele parti.

Trailer.

 

Articol de Mircea Jianu

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: