Promenada Operei, eveniment cultural in aer liber

Date:

 

Sambata 1 septembrie a avut loc cea de-a sasea editie a evenimentului cultural „Promenada Operei„, prin intermediul caruia iubitorii operei au putut  asista la un spectacol in aer liber in fata operei romane din Bucuresti.

Am asistat cu placere la acest eveniment, chiar daca nu ma pricep deloc la acest gen muzical…dar am incercat sa inteleg acest fenomen muzical si cultural gustat de mii de romani. Sute de oameni au asistat la speactacol si chiar daca nu au avut locuri pe scaune au stat pe iarba sau si-au adus „scaunelul” de acasa, ceea ce inseamna ca pasiunea pentru opera nu are limite.

 Adevaratul castig al Promenada Operei este ca publicul neavizat s-a putut intalni cu spectacolul de opera

Dincolo de bucuria celor avizati de a urmarii acest eveniment  consider ca adevaratul castig se regaseste in faptul ca o parte din publicul   neavizat s-a putut intalni cu spectacolul de opera, oameni care  nu au ascultat astfel de piese live. Se estimeaza ca la evenimentul de ieri seara au participat peste 5000 de oameni.


Ce artisti au participat la Promenada operei 2012?

Ordache Basalic, Adriana Dumitriu, Andreea Iftimescu, Cristian Mogoşan, Silvia Sorina Munteanu, Emanuela Pascu, Ionuţ Pascu, Andrada Ioana Roşu, dar şi tinere speranţe ale genului liric românesc, printre care tenorul Ionuţ Hotea.
Un invitat special al serii va fi basul Marcel Roşca, solist la Aalto Oper din Essen (Germania), unde a cântat roluri importante ca: Filippo din „Don Carlo”, Zaccaria din „Nabucco”, Boris Godunov din opera cu acelaşi titlu, Gremin din „Evgheni Oneghin”, cât şi roluri din mai toate operele lui Richard Wagner. A fost oaspete în marile teatre de operă din Germania – la Berlin, Hamburg, Düsseldorf, München, Stuttgart, Frankfurt, Dresda – dar şi în afara Germaniei, la Paris, Torino, Viena, Barcelona, Valencia, Buenos Aires, Bruxelles, Amsterdam.

 Evenimentul din acest an a fost prezentat de prim-balerina Monica Petrică și tenorul Vlad Miriță.

 

  

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...