Premiera teatrala| „Tara unde ingerii vin degeaba”| Interviu cu regizorul Mihai Malaimare

Date:

Vineri seara am fost prezenti la teatrul Masca pentru a vedea premiera piesei „Tara unde ingerii vin degeaba”. O piesa semnata de  Anca Dana Florea si Mihai Malaimare atat scenariul cat şi regia. O piesa complexa prin natura mesajului ce necesita o anumita cultura teatrala pentru o intelegere adecvata a sublimului si a simbolisticii prezente in rolurile interpretate de fiecare actor in parte. Este o piesa care ne provoaca sa iesim din banalul cotidian si sa gandim mai departe, sa reflectam asupra noastra, asupra societatii si asupra semenilor nostri. Din pacate pentru noi cei care venim sa urmarim piesa „Tara unde ingerii vin degeaba” la Teatrul Masca, cei despre care „vorbeste” aceasta piesa nu vin sa o vada si poate ca nici nu ar putea sa o vada pana la sfarsit.

La finalul piesei am stat si noi de vorba cu Mihai Malaimare, directorul teatrului Masca si in acelasi timp regizorul si scenaristul aestei piese. 

Interviu Mihai Malaimare

Redactia4fun: Inceput de octombrie, inceputul unei noi stagiuni la Teatrul Masca…la ce sa se astepte publicul ?

Mihai Malaimare:  Oamenii trebuie sa inteleaga ca daca nu vor sa moara trebuie sa se trezeasca. Chestia cu ….sunt obosit de la munca si vin la teatru ca sa rad, o fac oamenii la toate prostiile de emisiuni care se dau pe toate posturile de televiziune, nu la teatru, in orice caz nu la mine.

Redactia4fun: In legatura cu piesa „Tara unde ingerii vin degeaba”, in calitate de regizor al acesteia…care este mesajul pe care ati dori sa-l transmiteti publicului prin intermediul ei?

Mihai Malaimare: Ca nu-i normal. NU-i normal sa trecem pe langa viata fara sa fim atenti la ea. Nu e normal sa lasam ingerii sa plece pentru ca nu suntem in stare sa-i oprim. Viata inseamna speranta, apa, bucurie. Nu e normal sa scapi de comunism si sa te trezesti ca in 20 de ani construiesti un totalitarism mai al dracului decat comunismul de care tocmai ai scapat.

Redactia4fun: Piesa o putem asocia  foarte mult cu societatea actuala….

M-am saturat de generatia mea, sa plece naibi si sa lase tara asta in pace…

E nevoie de tineri care trebuie sa creasca, e nevoie de tineri care trebuie sa inteleaga ca au pe mana o tara mare, o tara puternica, o tara demna care nu mai admite sa fie jignita de te miri cine de la UE, NATO, America….suntem o tara care avem un destin aparte, suntem o tara cu un trecut pe care au incercat sa-l falsifice  de zeci de ani.

Suntem o tara in care suntem multi care ne-am trezit. 

Redactia4fun: Ii invitam pe tineri sa vada aceasta piesa, mai ales ca am vazut in distributie multi actori tineri…

Mihai Malaimare: Tinerii ar trebui sa vina pentru ca ceea ce se vede in spectacol este o lectie de viata…ASA NU! O astfel de tara, precum cea pe care o arat eu in spectacol, trebuie refuzata. Tinerii au misiunea sa arunce la gunoi mizeria si sa se reintoarca la valorile noastre, nationale, Nu europene, nu internationale, la valorile nationale.

Redactia4fun: Multumim

Spectacolul este o radiografie a unei lumi unde oamenii dorm somnul nefericit al rațiunii, își îngroapă dreptul la fericire și admit să fie personajele unei ridicole și tragice comedii despre pierderea oricărei iluzii. În această lume Îngerii își trăiesc marea, profunda nefericire, aceea de a veni, mereu și mereu, degeaba.

Distributia:
Ingerul– Sebastian Ghita
Senatorul – Cosmin Cretu
Preotul – Aurel Sandu
Politistul – Valentin Mihalache
Nevasta politistului– Iulia Dumitru
Femeia – Alina Craita
Ologul – Mihai Hurduc
Tanara – Emilia Manea
Tarfa – Oana Dragnea
Omul cu umbrela – Eugen Fetescu
Tanarul – Cristian Neacsu
Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)

2 COMENTARII

  1. […] Mihai Malaimare: Tinerii ar trebui sa vina pentru ca ceea ce se vede in spectacol este o lectie de viata…ASA NU! O astfel de tara, precum cea pe care o arat eu in spectacol, trebuie refuzata. Tinerii au misiunea sa arunce la gunoi mizeria si sa se reintoarca la valorile noastre, nationale, Nu europene, nu internationale, la valorile nationale.sursa: R4FUN […]

Comentariile sunt închise.

spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...