Plictiseala, ingredientul secret al casniciilor esuate

0
518

Daca v-as intreba care sunt motivele care stau la baza destramarii casniciilor, cu siguranta ati spune incompatibilitate, egoism, inselat, poate nu neaparat in ordinea asta, dar astea sigur. Ei bine, va contrazic si ma contrazic. Motivul principal il reprezinta….plictiseala. Potrivit unui studiu publicat in The Daily Mail femeile sunt mai predispuse decat barbatii sa se plictiseasca intr-o casnicie, cu toate ca in cazul relatiilor extraconjugale barbatii sunt cei care se satura de partenerele lo.  Insa, cand vine vorba de mariaj, rolurile se inverseaza, iar femeile devin mai nefericite din cauza monotoniei. Studiul a fost realizat de specialişti ai Universităţii Winniepeg din Canada care  au analizat 90 de cupluri, fiind rugate să vorbească despre căsnicia lor. Printre răspunsuri au fost identificate aproape 70 de descrieri diferite care făceau referire la plictiseală. Lista descrierilor oferite de cele 88 de cupluri a ajuns la un al doilea grup de voluntari. Aceştia au ales situaţiile şi atributele pe care le-au considerat potrivite pentru a descrie propriile relaţii conjugale. Cel mai des, căsnicia a fost catalogată drept „plicticoasă” şi monotonă. Lipsa distracţiilor, a subiectelor de conversaţie şi a romantismului a fost de asemenea, printre cele mai frecvente răspunsuri date de cuplurile căsătorite.

Mulţi s-au plâns că „relaţia pare mai mult o corvoadă” şi că „fluturii” pe care îi aveau în stomac mai demult au dispărut. Alţii au descris un sentiment de frustrare deoarece aveau impresia că sunt mereu în umbra partenerului.

Căsniciile sunt cu mult mai plictisitoare decât relaţiile neoficiale, s-a mai arătat în studiu. „Plictiseala este mai rar întâlnită la cuplurile necăsătorite deoarece partenerii ştiu că pot să încheie mai uşor relaţia, spre deosebire de cei care şi-au luat un angajament pe viaţă”, explică Beverley Fehr, coordonatoarea studiului.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: