Parul: intre mit si adevar

Date:

intre adevar si mitPentru o femeie, podoaba capilara este foarte importanta. Chit ca este lung sau scurt, parul trebuie ingrijit, dar ce ne facem cand suntem bombardate de sfaturi, care de multe ori se bat cap in cap?Cum separam adevarul de mit?Sa discutam despre cele mai populare mituri in materie de par:

1.Spalatul parului in fiecare zi

Toate vrem sa avem parul curat si frumos aranjat, dar acesta nu trebuie spalat zilnic, pentru ca il privam de uleiurile naturale, care sunt benefice pentru un par sanatos.Este de preferat, ca parul, sa fie spalat o data la 2-3 zile.

2.Taierea varfurilor pentru a creste mai repede

Parul creste de la radacina si fiecare fir de par este, de fapt, proteina moarta.Taierea parului nu va accelera cresterea acestuia, doar il va face sa para mai sanatos si voluminos.

3. Pieptanarea parului de 100 ori pe zi

Cine a venit cu aceasta idee, inseamna ca avea foarte mult timp liber.Este indicat ca parul sa fie pieptanat delicat in fiecare zi, pentru ca stimuleaza circulatia scalpului, insa o pieptanare brutala si in exces duce la ruperea parului.

4.Epilarea cu lama face parul sa creasca mai negru si mai gros

Gresit!Epilarea cu lama nu schimba structura firului de par.Cand parul creste, imediat dupa epilat, ceea ce vedem sunt varfurile taiate de la baza, acolo unde, firele de par sunt mai largi, de accea avem impresia ca el este mai negru si mai gros.

 Bonus.

Firele despicate se rup mereu.Acesta este un mit care este adevarat.Firele despicate se vor rupe pe toata lungimea firului de par, iar in timp firele despicate, vor forma la randul lor, alte fire despicate.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...