Microsoft a dat in judecata Motorola din cauza telefoanelor Android!

0
953

Microsoft da in judecata Motorola si acuza ca producatorul de telefoane ca ii foloseste tehnologia in smartphone-urile cu Android. Gigantul IT sustine ca i-au fost incalcate noua patente.

Printre functiile despre care Microsoft spune ca sunt folosite ilegal se afla si sincronizarea e-mail-ului, a agendei si a contactelor, potrivit BBC.

Reprezentantii Microsoft sustin ca Motorola a avut licenta pentru functiile respective in perioada 2003-2007, dar a continuat sa o foloseasca fara sa isi innoiasca licenta.

In plangere se precizeaza clar ca tehnologia respectiva este folosita la telefoanele Motorola Droid 2 si modelele Charm, dar Microsoft precizeaza ca nu sunt singurele.

Procesul dintre Microsoft si Motorola este doar ultimul dintre o serie de actiuni in justitie dintre producatorii de smartphone-uri care se dau in judecata pentru dreptul de folosire a unor tehnologii. Nokia a chemat in instanta Apple anul trecut, iar Apple a dat in judecata HTC.

Apoi Google a fost data in judecata de Oracle, care sustine ca i-a folosit fara drept tehnologia Java la dezvoltarea sistemului e operare Android.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: