Marti, dupa Craciun in competitie la Sarasota

Date:

Pelicula „Marţi, după Crăciun”, în regia lui Radu Muntean, a fost selectată alături de alte cinci filme, în competiţia de ficţiune a Festivalului de Film de la Sarasota, SUA, care se va desfăşura în perioada 7 – 17 aprilie.

Alături de filmul lui Muntean, în competiţia de ficţiune va mai rula, printre altele, pelicula germană „Three”, de Tom Twyker, care spune povestea unui cuplu în care partener în jur de 40 de ani, se îndrăgostesc amândoi de acelaşi bărbat.

Ediţia din 2011 a Festivalului de Film de la Sarasota se va deschide cu documentarul „Page One: A Year Inside the New York Times” şi include proiecţia a peste 180 de lungmetraje, documentare şi scurtmetraje.

Filmul proiectat în încheierea evenimentului este „Beginners”, cu Ewan McGregor, Christopher Plummer şi Mélanie Laurent. Regizat de Mike Mills, filmul spune povestea unui tânăr care este dat peste cap atunci când tatăl său anunţă că este homosexual şi că are un amant tânăr.

Festivalul de Film de la Sarasota a fost lansat în 1999, având atunci în program zece proiecţii. În prezent, evenimentul prezintă peste 200 de filme pentru un public de circa 45.000 de persoane.

Cel mai recent film al lui Radu Muntean, „Marţi, după Crăciun”, spune povestea lui Paul Hanganu (Mimi Brănescu), care este căsătorit cu Adriana (Mirela Oprişor) de zece ani. Au împreună o fetiţă, o maşină, un apartament şi aparent o relaţie fericită. De şase luni, Paul are o relaţie extraconjugală cu Raluca (Maria Popistaşu), medic stomatolog, în vârstă de 27 de ani. Bărbatul, care se chinuie să găsească timp pentru Raluca, familie şi goana după cumpărături, hotărăşte să-şi ducă fiica la dentist încă o dată înainte de Crăciun. O schimbare neaşteptată în programul Adrianei le aduce pe cele două femei în aceeaşi încăpere pentru prima oară. Întâlnirea îl obligă pe Paul să ia o decizie dificilă.

Din distribuţia filmului mai fac parte Dragoş Bucur, Adrian Văncică, Victor Rebengiuc şi Silvia Năstase.

Lungmetrajul „Marţi, după Crăciun” a fost selectat la Festivalul de Film de la Cannes de anul trecut, în competiţia Un Certain Regard.

Printre premiile obţinute de echipa filmului se numără distincţia pentru interpretare acordată Mirelei Oprişor la Festivalul de Film de la Sarajevo din 2010.

Sursa:variety.com

[pro-player width=’520′ height=’420′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=Ud48PDgKS6k[/pro-player]

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
spot_imgspot_img

More like this
Related

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...

Zile şi Nopţi, noul single al lui Pepe alături de Nico

Nico şi Pepe lansează o piesă nouă, "Zile şi Nopţi" iar restul se rezolvă...