Kevin Costner va juca in noul film din seria Superman

0
525

Actorul american Kevin Costner va juca în noul film din seria „Superman”, regizat de Zack Snyder şi produs de Warner Bros. Astfel, Costner se alătură unei distribuţii de valoare, din care mai fac parte Henry Cavill – în rolul lui Superman – şi Diane Lane – în rolul Matha Kent, mama adoptivă a personajului principal. Kevin Costner va juca rolul Jonathan Kent, tatăl adoptiv al eroului.

Martha Kent şi soţul ei Jonathan l-au adoptat pe micuţul Clark după ce acesta a sosit pe Terra într-o rachetă lansată de pe planeta Krypton. În toate volumele de benzi desenate în care a apărut Superman, soţii Kent sunt prezentaţi ca fiind persoanele care au avut cea mai mare influenţă asupra acestuia, ale căror valori morale au contribuit decisiv la formarea eroului Superman.

În aceste volume, povestea lui Jonathan Kent este prezentat în feluri diferite – în unele dintre acestea, Jonathan moare în urma unui infarct la scurt timp după ce Clark Kent termină liceul, iar în alte versiuni, el este bine şi perfect sănătos când Clark, ajuns la maturitate, are parte de multe aventuri după ce devenise Superman.

Rolul personajului „Papa Kent” sau „Pa Kent” a fost făcut celebru de Glenn Ford în filmul „Superman”, regizat de Richard Donner. În acest film, personajul Jonathan Kent a murit în urma unui infarct, contribuind la creşterea nivelului dramatic al intrigii. Nu se ştie deocamdată dacă acelaşi personaj, interpretat de Kevin Costner, va avea parte de acelaşi destin sau dacă producătorii filmului vor opta pentru o versiune mai optimistă.

Personajul Superman a fost descris timp de multe decenii ca fiind super-eroul ce are multe calităţi şi niciun defect, iar toate poveştile sale au fost prezentate în alb şi negru. Din punctul de vedere al unui anumit segment de public, eroul Superman nu este prea potrivit cu o epocă în care societatea actuală pare să prefere eroii cu morală ambiguă.

Primul film din franciza „Superman” a fost lansat pe marile ecrane în 1978, cu Christopher Reeves în rolul principal, şi a primit un premiu Oscar pentru efecte speciale.

Sursa: Mediafax

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: