Intre 27 septembrie şi 7 octombrie are loc Romania International Film Festival

Date:

Ieri a a debutat la Bucuresti festivalul de film cu buget mic şi filme mari: Romania International Film Festival. Evenimentul are loc  la  Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române, Sala Horia Bernea a Muzeului Naţional al Ţăranului Român şi clubul Fabrica.

Deschiderea festivalului a avut loc la Cinemateca Union, prin proiecţia în avanpremieră a celui mai recent film, Reîntoarcerea, al cunoscutei regizoare Judit Elek.

Alte două filme remarcabile ce poartă marca Judit Elek vor fi proiectate în cadrul festivalului, făcând parte din secţiunea „2 x 3” a Ro-IFF: Ziua Mariei (Mária-nap / Maria’s Day, 1984), selecţionat la Cannes, Amintirile unui râu (Tutajosok / Memories of a River, 1990). În zilele următoare, publicul Ro-IFF se mai poate delecta cu două filme regizate de Radu Gabrea: Rosenemil (coproducţie Germania-Franţa-Elveţia-România, 1993), bazat pe un roman de Georg Hermann, şi Nu te teme, Iacob!(Furchte dich nicht, Jakob! / Fear Not, Jacob!), un film psihologic, adaptare după nuvela lui I. L. Caragiale O făclie de Paşti. Preţul biletelor de intrare la Ro-IFF este de 5 lei, pentru Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române, şi de 7 lei, pentru Sala Horia Bernea a Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Proiecţiile din Club Fabrica au intrarea liberă.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...