Interviu Puya: Muzica Hip Hop s-a transformat, e mai melodioasa. Generatiile se schimba

0
4343

puyaPuya este probabil unul dintre artistii din Romania cu cel mai mare success si in mod cert artistul Hip Hop care a contribuit decisiv in ultimii ani la “intoarcerea” rapului pe radio. Datorita lui si alti artisti rap au inceput sa castige din muzica pe care o fac si in mod cert a contribuit la cresterea masei de fani, aspect decisiv pentru cresterea acestei nise. Cu toate acestea artistul Scandalos Music este de multe ori criticat pentru transformarea muzicii sale si ii se aduc critici ca ceea ce face el nu mai este rap. Puya a fost invitat recent la emisiunea Traieste-ti vara de la Pro TV unde a facut o serie de afirmatii interesante atat despre viata sa de familie cat si despre modul in care vede el transformarea rapului. Puya a declarat ca: Nu as lasa nicio data o piesa care nu ar avea sanse sa ajunga no.1. In mod cert el se referea la single-uri si asta pentru ca a lansat numeroase piese “mai grele”, ca abordare, mesaje, instrumentale ce in mod cert nu ar fi avut cum sa se bata cu hiturile de radio.

Nu confunda mesajul lui Puya cu omul din spatele artistului

Puya: Atitudinea din piese e una…lumea se asteapta cand ma intalnesc pe strada sa vorbesc urat, sa fiu al dracu. Si imi spun: <<Pari asa..de treaba>>, Ce as avea cu cineva care vine sa imi ceara un autograf sau sa faca o poza ?

Reporter: In cartier “treaba” sta mai rau ca inainte, mai bine..sau nu a stat nicio data asa rau ?
Puya: Lucrurile s-au inbunatatit, cartierul nostru e unul dintre cele mai frumoase. Balta alba, sector 3, avem gazon si politisti comunitari :))
Reporter: Esti un baiat de casa sau ai ramas acelasi golan?
Puya: Cred ca pentru un bagabont, baiat rau, a fi familist e un lucru foarte important, tot timpul au mes impreuna. Trebuie sa ti cu familia. Cand se deschide usa si intri in casa, familia trebuie sa conteze cel mai mult.

Puya: Fetitele mele nu se joaca cu papusile, ci cu pistoalele …cu apa

Reporter: Cum e o zi obisnuita acasa?
Puya: Cateodata iti vine sa inchizi copiii intro camera si sa ii uiti acolo cateva ore, dar de cele mai multe ori e o atmosfera frumoasa. Daca ai timp si dispozitie sa te joci cu ei, totul decurge foarte frumos. Nu sunt adeptul jucariilor multe…unii incearca sa substituie prezenta lor cu jucarii, desene si se asteapta ca cel mic sa stea linistit. Copilul se simte cel mai bine cand te joci cu el. Fetitele mele nu se joaca cu papusile, ci cu pistoalele …cu apa …cu tancuri. Am invatat ca trebuie sa imi pastrez cateva ore pentru copii, trebuie sa o las mai moale cu filmari, concerte, intalniri..uneori.

Generatiile se schimba si gusturile se schimba, muzica e facuta sa se transforme


Reporter: Muzica “de cartier” nu mai e la fel…Cum s-a transformat ?
Puya: Muzica de cartier s-a transformat in ceea ce auzi acum. Hip Hop-ul e o muzica mai prietenoasa, mai melodioasa. Generatiile se schimba si gusturile se schimba. Atunci cand asculti de 10 ori acelasi gen de muzica, la un momet dat iti doresti alceva. Muzica e facut sa se transforme.
Reporter: Ce mesaje sunt acum ?
Puya: Mesajele nu s-au transformat, daca observi textele au ramasa acelasi care erau si in `98. Au o tenta sociala sau de distractie, dar modul de abordare al instrumentalelor s-au transformat.
Reporter: La ce sa ne asteptam de la Puya pentru perioada urmatoare ?
Puya: Nici eu nu stiu la ce sa ma astept. Nu as lasa nicio data o piesa care sa nu imi placa, sau care sa nu aiba sanse sa ajunga nr 1. Legat de colaborari, intai faci piesa dupa care te gandesti cine intra pe ea.

Cea mai noua piesa lansata de Puya este alaturi de Inna si a fost o colaborare inedita ce beneficiaza de un clip filmat in SUA si Tulcea. Suna atat de diferit, insa este real. Puya a filmat la o cariera de piatra din Dobrogea, iar Inna a filmat in LA. 

Sursa: traiestevara.protv.ro

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: