Interviu Maga si Tudoran; Dezbrăcați ne sugerează starea de sinceritate si transparență

Date:

Interviu maga tudoran
Interviu maga tudoran

Interviu Maga si Tudoran

Nu in urma cu mult timp Maga (Gabriel ) si Tudoran (Cosmin) au lansat piesa Dezbracati alaturi de Aylin, un hit diferit de ce se intampla in peisajul muzical romanesc. Piesa se vrea a fi atat serioasa dar si haioasa in acelasi timp. Ne-am dorit sa aflam mai multe despre cum a luat nastere aceasta piesa si despre proiect in cadru general.  Fara alte idei complicate de introducere va invitam sa cititi interviul de mai jos iar daca vreti sa ramaneti la curent cu activitatea lor va invitam sa accesati site-ul lomagasitudoran.ro

R4UN:  Distanta intre lansarea piesei  ”copilul din mine” si „dezbracati” a fost destul de mare. De ce a durat atat de mult pana sa lansati o noua piesa ?

Dar ce faceți acum, ne certați?  Bine că avem si frecvența asta… la cât de mult aberăm când ne vedem, suntem mai productivi la poante, decât la muzică, asta e clar! Acum serios, avem material de un album, însă îl pitrocim bine de tot, nu avem nicio ambiție comercială, ori iese așa cum vrem noi, ori deloc. Acum trecem prin chinurile facerii, ne săpăm bine nișa pentru că vrem să scoatem un album care ar putea fi ascultat si azi, dar si de generațiile următoare, nu are nici o treabă cu ce e pe radio acum.

R4UN:   Cum a luat nastere piesa ”Dezbracati” cine a venit cu acest subiect si care este mesajul pe care doriti sa-l transmiteti publicului ?

Piesa a inceput, mai intai, cu versurile de la refren, fara muzica, fara nimic. Credem  ca asa e cel mai sanatos mod sa scrii o piesa. Cosmin a generat ideea initiala, Gabi a pus-o apoi in rime si pe melodie, apoi am apelat la Cristina Bălan să scrie partea lui Aylin, că na… gagicile stiu de ce, si tot asa, din aproape in aproape până am zis „evrika!”. Mesajul este bineinteles unul hipiot. Dar nu ca la vama veche, ci asa… mai spălat. Adică make love and shower. Please.

Maga & Tudoran feat. Aylin Cadir – Dezbracati


R4UN:  Dezbracati credeti ca spune mai multe decat  „Despuiați”  ?

„Despuiați” sună mai degrabă a nuditate si atat, iar nuanța de arhaism a termenului indică chiar si o doză de jenă si rușine, izvorâtă din colecția de prejudecăți a poporului român. „Dezbrăcați”  însă ne sugerează starea de sinceritate si transparență, atunci când ne debarasăm de toate frustrările, așteptările, fricile  si toate filmele pe care ni le luăm intr-o relatie si de care ar trebui sa scăpăm, adică sa ne expunem asa cum suntem și să scapăm de bariera care se formează intr-un cuplu modern, Marte vs Venus si toate prostiile acelea in care noi, in naivitatea noastră, NU credem.

R4UN:  Credeti ca versurile piesei au fost descifrate de ascultatorii de muzica ? Au inteles corect mesajul vostru ?

 Hai că n-o fi vreo mare filosofie, reiese clar din versuri că Tudoran o arde cu verișoara lui.  Dacă nu, scoatem o erată.

R4UN:  Am vazut ca ati spus la un moment dat ca ati vrut sa o luati inaintea lui Radu F. Constantinescu, pentru ca aveati impresia ca o sa scrie si el un astfel de text.

Cred ca l-a si scris deja. Ideea este nu cine-o face primul, mai degrabă cine-o face mai bine. 😉 Credem ca RFC este plăcerea vinovată a multor băieți, care nu recunosc că îl citesc. Oricum, dacă ar scoate un film, ar fi plăcerea noastră să-l refuzam să-i facem coloana sonoră. Asta pentru ca nu suntem calificati. Acest răspuns nu este coerent pentru că nici întrebarea nu e.

Maga&Tudoran 2

R4UN:  Care au fost criterile pentru care ati ales sa lucrati cu  Aylin Cadir pentru aceasta piesa  ?

Nu a fost nicio preselecție, înainte să intrăm în studio știam că trebuie sa fie cu ea, nu a existat nici o alternativă. Sonoritatea melodiei ne-a dus cu gândul la Vanessa Pradis, Alizee, așa…  french si usor ca o ploaie de primăvară, astfel Aylin ni s-a părut cea mai logică alegere. Iar ea a fost foarte deschisă, nici nu o cunoșteam personal si nici nu auzise piesa, dar după un telefon in care i-am prezentat synopsisul, a zis „foarte tare, let’s do it!”. In plus, dacă eram doar noi, doi bărboși care sa-ti zică sa te dezbraci, ar fi fost cam creepy, nu? Oricum, nu cred ca vom face vreodată vreo colaborare pentru marketing sau expunere, ci doar in functie de ceea ce cere piesa. Doar dacă e Loredana. Sau Dida Drăgan.

R4UN:  Aveti concerte in aceasta formula ? Este o tendinta in ultimul timp pentru dezvoltarea unor formule de live. Voi de care parte a „baricadei” va aflati ?

Deja se lucrează la asta, avem o gasca in care lucram piesele pentru live si ma tem ca sub bagheta lui Maga, vor iesi cam rock. Ceea ce credem ca e foarte bine. Normal ca lumea a inceput sa cante live, s-a plictisit publicul de un dj si 4 stripteuze pe scenă. La țară, gen festivalul berii Văscăuții de Vest inca mai merge, dar pentru cei care plătesc bilete trebuie o performanță cât de cât live, nu mai vrea nimeni să vadă ceva ce poate face orice pusti cu un laptop si 3  fete care zburdă spre încântarea plebei. Noi suntem clar din garda veche. 

R4UN:  Care sunt top 3 cele mai putin inspirate versuri auzite in piesele romanesti lansate la inceputul acestui sezon ?

Toate versurile sunt inspirate, iar dacă nu le pricepi inseamnă că ori n-ai băut destul, ori nu esti de pe meleagurile astea.  E ca vorba cu femeile urate. Asa-i ca nu sunt?

R4UN:  Exista o piesa romaneasca care va place in mod deosebit pentru mesajul transmis ( in afara de dezbracati  J )

(Cosmin) Mie-mi place Valentin Dinu și Anya – Într-o zi.  Merge chiar și #mmdj …)

R4UN:  Vom mai avea parte in viitor de piese Cassa loco ?

Posibil. Metallica au stat pe bară 10 ani..

R4UN:  Cum s-a schimbat piata muzicala in ultimii ani. Considerati ca a evoluat intr-un sens pozitiv ?

Pff, cred că părti din ea a evoluat. Showurile artistilor mari sunt din ce in ce mai bune, productiile muzicale la fel. Poate ar trebui lucrat la mesaj. Fără jenă, chiar. Nu putem ‘‘să zburăm impreuna printre nori‘‘ forever. Cum nici „sky is blue – i love you”. Chiar și la 30 de grade.

R4UN:  Am citit pe blog la Tudoran ca masterul a fost executat de Tom Coyne (ny),  in Romania nu stam foarte bine la acest capitol ?

Romania stă foarte bine la capitolul pop-dance. In schimb la rock, pop-rock inca sună anacronic și subțire. Dar pănă la urmă nu contează unde faci masterul, dacă piesa e bună.

 

 

 

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...