Erika Isac si mesajul piesei Macarena

Date:

Putem sa privim mesajul piesei Macarena semnată de Erika isac din multiple perspective. Din punct de vedere al tehnicii vocale / flow rap, din perspectiva modului in care se leagă prin sound si teme muzicale de clasice rap cu rolul de a crea controversă.
De ce creează controvera Erika isac prin Marcarna?
In esență acest tip de abordare este un marketing muzical centrat pe alogoritmul de reacție al oamenilor. Pune niste tabere să dezbată, sa se contreze si tu ( artist) ai astfel parte de reclama, expunere mare intr-un mod gratuit.


Misoginismul si feminismul din muzică
Fie ca ne place sa nu, muzica este o reflexie a societății umane in ansamblu ei. Sunt oameni cu educatie sau fără, femei care sunt hoațe, prostituate, cum sunt și bărbați care sunt asa. In muzică femeile au ales sa aiba un mesaj mai putin agresiv in general si sa nu ii arate atat de mult cu degetul pe acei bărbați care ar merita sa fie facuti de ras pentru comportamentul lor deviant. Doar ca asa cum lasa piesa sa se înțeleagă, toti barbatii sunt devianți. Asa cum in multe piese rap toate femeile sunt prostituate. Artistul nu are prea mult timp si nici datorie sa fie corect politic, el o da cum ii vine la rimă.


In esență, noi funcționăm pe generaliizari si abstractizari, iar modul in care reflectă aceasta piesa ca se simt femeile in societate este o reminiscență a modului in care a evoluat ființă umană de mii si mii de ani.
Respectul față de dorința celuilalt, de raportarea echitabilă, de libertatea de alegere a femeilor de a se implica intr-o relație sau nu, acestea sunt paradigme complexe ce reies dintr-o piesa rap. Macarena – erika isac.
Daca analizăm din punct de vedere antropolgic, femeile au avut dreptul la propriile alegeri / libertati de foarte putin timp. Daca ne gândim doar ca in urma cu 50-60 de ani in majoritatea tarilor femeile nu puteau sa aleagă daca vor sa nu sa facă un copil. Soții, familiile le obligau. Practic abuzurile grave veneau din familie, ce sa mai vorbim de abuzurile din afara familiei ce nu se luau foarte in serios.


Bărbații au crescut, evoluat in această specie cu ideea ca au un drept de viață si de moarte asupra femeilor, iar comportamentul agresiv ale unor bărbați din prezent isi are originea in acest tip de atitudini transmise transgenerational si genetic.
Mesajul in esență al piesei semnate de Erika Isac ar trebui sa fie acesta: trebuie sa evoluăm că specie prin educație si sa controlam instinctele violente, agresive.
Daca ne uitam la date statistice cu privire la violență, violul femeilor vom constanta ( probabil ) ca sunt in zone, tari, subculturi in cadrul carora rolul femei este privit inferior barbatului, femeia este un obiect ( al placerii ) si nu o ființă egală cu libertatea de alegere.


Cu toate ca întâlnim foarte mult acest tip de raportare la femei in tarile musulmane, vom observa ca avem situații de viol in grup asupra unor femei ( adolescente in special) si in tari occidentale. Italia de exemplu se confruntă cu astfel de cazuri notorii. De cele mai multe ori protagonistii sunt tot tineri, care au crescut probabil intr-o paradigma culturala si de microgrupuri in care femeia este devalorizata si abordarea sexy, libertina este considerată o invitatie de la sine înțeleasă, iar un refuz nu este acceptat si astfel apare agresiunea.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...